Compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania a inregistrat o crestere a vizionarilor cu aproximativ 200% in perioada ianuarie - mai anul acesta, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2009.

Structura cererilor clientilor s-a modificat, respectiv spatiile comerciale, terenurile si proiectele imobiliare au avut o crestere mai mica fata de cresterea inregistrata de segmentul apartamentelor si vilelor.

“Structura cererilor de locuinte vechi versus noi a ramas aproximativ nemodificata in 2010 fata de 2009, respectiv 70% pentru proprietati vechi versus 30% pentru locuinte noi. Din punct de vedere al tranzactiilor, raportul este 90% la 10% locuinte vechi versus noi”, spun consultantii Coldwell Banker.

In ceea ce priveste preturile apartamentelor, in perioada octombrie 2008 - iunie 2009 piata imobiliara rezidentiala a inregistrat o scadere de aproximativ 30%, insa, incepand cu luna iunie 2009, momentul lansarii programului Prima Casa 1, scaderea s-a oprit si preturile au variat intr-un interval relativ constant de +/- 2,2%.

Coldwell Banker Affiliates of Romania are, in prezent, unsprezece sucursale: opt in Bucuresti si trei in orasele secundare din tara: Campulung, Brasov si Piatra Neamt. Cea mai recenta sucursala lansata se afla pe bulevardul Ferdinand, in apropiere de parcul Obor, si a necesitat o investitie de circa 25.000 euro.