“Tiago Mall Oradea a fost adjudecat astazi in schimbul sumei de 30,5 milioane de euro plus TVA, reprezentand 85% din valoarea de evaluare. Cumparatorul a fost societatea Shopping Center Holding, reprezentata de mai multi romani. In urma acestei vanzari, UniCredit Tiriac Bank (n.r. banca finantatoare) isi va recupera integral creanta”, a declarat, pentru Wall-Street, Andreea Anghelof, partener in cadrul Casei de Insolventa Transilvania.

La licitatie s-au inscris doua companii, dupa ce la prima licitatie niciun potential cumparator nu s-a aratat interesat, pretul de pornire fiind atunci de 35,5 milioane de euro plus TVA.

Cumparatorul are la dispozitie 60 de zile pentru a achita integral pretul, urmand apoi ca procedura de faliment sa fie inchisa, a adaugat Anghelof.

Firma Shopping Center Holding este detinuta de compania Karias Trading Limited (90% din actiuni), inregistrata in Cipru si de omul de afaceri aradean Dumitru Ciocoiu (10%), cunoscut pentru implicarea sa in proiectul de birouri Baneasa Business & Technology Park, arata datele de la Registrul Comertului.

Pe 30 aprilie, Tribunalul Municipiului Bucuresti a dispus inceperea procedurii falimentului companiei MLS Oradea, partea a grupului irlandez Miva, aflata in procedura de insolventa inca din toamna anului trecut.

Tiago Mall Oaradea are o suprafata de aproape 30.000 mp inchiriabili si reprezinta o investitie de peste 60 milioane de euro.