"O sa venim anul viitor cu un nou sistem de taxare a proprietatii, pentru ca in Romania proprietatea nu este taxata. Probabil ca impozitul pe un apartament cu doua camere va ramane tot un milion de lei vechi, apartamentul cu doua camere apartine unor oameni care sunt in zona in care nu pot plati mai mult de un milion de lei. Dar cineva care are 20 de apartamente cu doua camere si le foloseste sa realizeze venituri, nu este normal sa plateasca un milion de lei vechi", a declarat Vladescu la Antena 3.

Ministrul a precizat ca proprietatile inchiriate pentru a obtine venituri suplimentare trebuie inregistrate ca atare, potrivit NewsIn.

El a mai spus ca "nu este normal" nici ca impozitul pentru o casa de 200 sau 400 de metri patrati sa fie de trei milioane de lei vechi. "In lumea asta, formula de penalizare a bogatiei este plata de taxe si impozite mai mari".

Vladescu a precizat ca cele cateva milioane de proprietari care stau in "apartamente normale" nu au motive de ingrijorare, deoarece nivelul impozitului va fi mentinut.