Notarii sustin ca aceasta reducere suplimentara a onorariilor are ca scop sustinerea cetatenilor ale caror venituri s-au diminuat odata cu acutizarea crizei economico-financiare.

„Masura votata de catre Congres va permite tuturor cetatenilor sa-si rezolve, cu costuri reduse, problemele juridice a caror solutionare este de competenta notarului. In acest sens, Consiliul UNNPR, mandatat de Congres, va propune ministrului justitiei reducerea tarifelor de onorarii ale notarilor publici la anumite acte si proceduri notariale”, se mai arata in documentul citat.

Cel de-al zecelea Congres al Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania s-a desfasurat in perioada 17-20 iunie, la Brasov.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a primit 2.400 de dosare in perioada ianuarie-aprilie pentru programul Prima Casa, valoarea totala a garantiilor acordate fiind de 88 de milioane de euro. Dosarele aprobate pana la sfarsitul lunii mai au fost doar pentru achizitionarea de apartamente vechi, si nu pentru cumpararea de locuinte noi sau construite in asociere.

Bugetul alocat in acest an pentru sustinerea achizitiei primei locuinte este de 700 de milioane de euro, fata de fondurile de un miliard de euro alocate in 2009, an in care a fost lansat acest program.

Citeste si Topul tarilor in functie de taxele pentru o tranzactie imobiliara.