Horatiu Florescu, presedintele companiei de consultanta imobiliara The Advisers/Knight Frank, estimeaza ca cifra de afaceri pentru 2010 a primelor trei companii de consultanta imobiliara prezente in piata se va situa intre 2 si 5 milioane de euro.
In opinia sa, este foarte putin probabil ca o companie din aceasta piata sa depaseasca pragul de cinci milioane de euro pentru anul in curs.

“Luand in calcul tranzactiile la care lucram in prezent, ma astept ca la finalul anului sa ne pozitionam in top trei companii de consultanta imobiliara dupa cifra de afaceri. Este dificil sa facem estimari, insa mi-e greu sa cred ca va exista o companie care sa depaseasca pragul de cinci milioane de euro. Cel mai probabil, primii trei jucatori se vor situa in intervalul doua-cinci milioane de euro”, a declarat, pentru Wall-Street, Horatiu Florescu (foto), presedinte & CEO al companiei de consultanta imobiliara The Advisers/Knight Frank.

Compania si-a inceput activitatea la jumatatea anului trecut, 2009 fiind un an de consolidare a echipei. Au urmat noi recrutari, printre care Ionut Petcu, coordonatorul diviziei de terenuri, Gabriel Chimisliu, care conduce divizia de industrial si Claudia Suhan, senior broker in cadrul departamentului de birouri, in prezent echipa The Advisers/Knight Frank numarand 25 de angajati.

“Suntem inca in proces de consolidare si cred ca pana la inceputul anului viitor echipa noastra va ajunge la 30 de membri. Principalul avantaj pe care il avem este ca 80% dintre agenti au o experienta cuprinsa intre 5 si 13 ani”, a adaugat Florescu.

Grupul britanic Knight Frank s-a clasat pe locul al treilea in topul primelor cinci companii de consultanta imobiliara din Marea Britanie in functie de cifra de afaceri (207 milioane de euro) raportata pentru anul 2009, potrivit unui clasament al publicatiei Property Week. La nivel european, Knight Frank ocupa locul sapte dupa afacerile din 2009, iar la nivel global s-a clasat pe locul al noualea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri