In opinia sa, este foarte putin probabil ca o companie din aceasta piata sa depaseasca pragul de cinci milioane de euro pentru anul in curs.

“Luand in calcul tranzactiile la care lucram in prezent, ma astept ca la finalul anului sa ne pozitionam in top trei companii de consultanta imobiliara dupa cifra de afaceri. Este dificil sa facem estimari, insa mi-e greu sa cred ca va exista o companie care sa depaseasca pragul de cinci milioane de euro. Cel mai probabil, primii trei jucatori se vor situa in intervalul doua-cinci milioane de euro”, a declarat, pentru Wall-Street, Horatiu Florescu (foto), presedinte & CEO al companiei de consultanta imobiliara The Advisers/Knight Frank.

Compania si-a inceput activitatea la jumatatea anului trecut, 2009 fiind un an de consolidare a echipei. Au urmat noi recrutari, printre care Ionut Petcu, coordonatorul diviziei de terenuri, Gabriel Chimisliu, care conduce divizia de industrial si Claudia Suhan, senior broker in cadrul departamentului de birouri, in prezent echipa The Advisers/Knight Frank numarand 25 de angajati.

“Suntem inca in proces de consolidare si cred ca pana la inceputul anului viitor echipa noastra va ajunge la 30 de membri. Principalul avantaj pe care il avem este ca 80% dintre agenti au o experienta cuprinsa intre 5 si 13 ani”, a adaugat Florescu.

Grupul britanic Knight Frank s-a clasat pe locul al treilea in topul primelor cinci companii de consultanta imobiliara din Marea Britanie in functie de cifra de afaceri (207 milioane de euro) raportata pentru anul 2009, potrivit unui clasament al publicatiei Property Week. La nivel european, Knight Frank ocupa locul sapte dupa afacerile din 2009, iar la nivel global s-a clasat pe locul al noualea.