“Indicele masoara evolutia trimestriala a preturilor proprietatilor rezidentiale fata de 2009, anul de incepere a anchetei. Cu alte cuvinte, acest indice arata cu ce procent au crescut preturile proprietatilor rezidentiale in trimestrul I 2010 comparativ cu anul 2009. In momentul publicarii celorlalte trimestre, cumparatorul poate observa si evolutia preturilor intre doua trimestre consecutive”, ne-au explicat reprezentantii Institutului National de Statistica.

Pe de alta parte, indicele lansat de portalul imobiliare.ro indica o scadere anuala, aratand ca preturile apartamentelor la nivel national au scazut cu 1,2% in luna mai fata de aceeasi luna a anului trecut.

Indicele imobiliar oficial va fi publicat pentru prima data pe 29 iunie, sub forma unui comunicat de presa, urmand sa fie publicat in mod constant in publicatia INS.

“Buletinul statistic de preturi va fi publicat la un termen de 95 de zile dupa terminarea trimestrului de referinta. Evolutia preturilor va fi prezentata pentru: total proprietati rezidentiale; total apartamente: apartamente Bucuresti; apartamente restul tarii; total case individuale; case individuale mediu urban si case individuale mediu rural”, au adaugat reprezentantii INS.