Fondul austriac de investitii CA Immobilien Anlagen AG (CA Immo), proprietarul cladirilor Opera Center si Bucharest Busines Park din Bucuresti, a ajuns la un acord cu Österreichische Volksbanken, pentru a achizitiona fondul Europolis, care detine in Romania proiectele de birouri Europe House si Rivel Place – Sema Parc, in schimbul sumei de 272 milioane de euro.
Pe langa suma de 272 milioane de euro, acordul incheiat intre CA Immo si proprietarul Europolis include si un pachet de finantare. O jumatate din pretul de achizitie va fi achitat pana la data finalizarii tranzactiei, respectiv luna ianuarie 2011, iar cealalta jumatate, 136 milioane de euro, vor fi achitati de-a lungul unei perioade de cinci ani, se arata in anuntul facut de CA Immo.

“Aceasta tranzactie va creste valoarea portofoliului detinut de CA Imoo de la 3,6 la 5 miliarde de euro. De asemenea, CA Immo isi va spori prezenta in Europa de Sud si de Est, portofoliul sau in aceasta zona urcand de la 19% la peste 40%”, se mai arata in documentul citat.

Chiriile anuale incasate de Europolis in prezent se situeaza in jurul valorii de 100 milioane de euro, insa ar putea creste cu 5-10% anul viitor, odata cu livrarea unor noi spatii.

Pe piata locala, CA Immo detine proiectele de birouri Bucharest Business Park si Opera Center I si II, toate cumparate de la dezvoltatorul ceh Portland Trust, in perioada 2003-2005. Acest portofoliu s-a devalorizat cu 22,3% in ultimul an, coborand de la 115,7 la 89,9 milioane de euro.

Europolis detine in Romania cladirile de birouri Europe House (14.300 mp inchiriabili) si River Place (43.350 mp), precum si parcul industrial Europolis Park Bucharest (300.000mp).

In urma acestei tranzactii, CA Immo va detine un portofoliu de spatii de birouri de peste 140.000 mp in Bucuresti, clasandu-se in topul celor mai mari proprietari de birouri din Capitala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri