Compania de consultanta imobiliara The Advisers/Knight Frank, lansata la jumatatea anului trecut de Horatiu Florescu si Monica Barbu, are de curand o noua divizie, specializata in evaluari imobiliare, formata din Roxana Bencze si Costin Barbu, doi seniori care au lucrat anterior la Colliers.

Roxana Bencze si Costin Barbu au o experienta de sase ani in piata imobiliara si lucrat anterior in cadrul companiei Colliers International.

Cei doi sunt membri ai Asociatiei Nationale a Evaluatorilor Romani (ANEVAR), Roxana Bencze fiind si membru RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors).

“Anul trecut, volumul evaluarilor de proprietati imobiliare s-a ridicat la circa 17 milioane de euro si, tinand cont ca nivelul onorariilor si al solicitarilor a ramas asemanator, credem ca piata de evaluari imobiliare va ramane in 2010 la acelasi nivel. In prezent, cele mai multe cereri sunt pentru raportare financiara, reevaluari ale garantiilor bancare si a celor pentru raportare fiscala realizate la sfarsitul anului”, declara Horatiu Florescu (foto), presedinte & CEO al companiei de consultanta imobiliara The Advisers/Knight Frank.

Anul trecut, piata de evaluare a scazut cu circa 17%, ajungand la 25 milioane de euro, iar pentru acest an cel mai optimist scenariu indica o crestere de doar 4%, pana la 26 milioane de euro, arata datele Asociatiatiei Nationala a Evaluatorilor.

Aproximativ 70% din totalul cifrei de afaceri din 2009 a fost reprezentat de evaluarile de proprietati imobiliare. Restul de 30% a fost impartit intre evaluari de companii (peste 20%), evaluari de bunuri mobile (8%) si evaluari de instrumente financiare (1%), potrivit ANEVAR.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Florescu, Knight Frank: BPO si SSC vor migra catre orasele regionale