Guvernul a aprobat Ordonanta de urgenta privind reabilitarea termica a cladirilor de locuit cu finantare prin credite bancare cu garantie guvernamentala si dobanda subventionata, se arata intr-un comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).
"Proiectul de act normativ propus vizeaza, in principal, asigurarea cadrului normativ pentru contractarea unui credit in conditii de creditare avantajoase, cu garantie guvernamentala si dobanda subventionata, de catre asociatiile proprietari/ persoane fizice, pentru executarea lucrarilor de reabilitare termica la blocurile de locuinte dar si la cladirile unifamiliale, construite si receptionate pana la sfarsitul anului 2000, care nu necesita executarea unor lucrari de consolidare ale sistemului structural", se arata in comunicatul citat.

Finantarea executarii lucrarilor de reabilitare termica se va realiza atat din surse proprii ale beneficiarilor, reprezentand minimum 10% din valoarea lucrarilor, cat si din credite bancare contractate de beneficiari si garantate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A. – I.F.N. in numele si in contul statului, reprezentand maximum 90% din valoarea lucrarilor.

In mod exceptional, autoritatile administratiei publice locale, la solicitarea asociatiilor de proprietari, pot finanta, din fondurile aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetele locale si/sau din alte surse legal constituite, in cuantum de maximum 30% din valoarea prevazuta in devizul general, executarea lucrarilor de interventie. In aceasta valoare pot fi incluse cuantumul de minimum 10% al proprietarilor si costurile elaborarii documentatiilor.

Perioada de rambursare a creditelor bancare cu garantie guvernamentala si cu dobanda subventionata este de maximum 5 ani.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri