Sanoma Digital Romania, companie subsidiara a Sanoma Magazines International alaturi de Sanoma Hearst Romania, a cumparat portalul imobiliar MagazinulDeCase.ro, cu afaceri de circa 200.000 euro in 2009, suma tranzactiei nefiind facuta publica.
Editorul de reviste si site-uri a inceput sa sondeze piata portalurilor imobiliare inca din vara anului trecut si a mai purtat discutii cu Imopedia.ro, a declarat, pentru Wall-Street, Adina Vasilescu, New Media Publisher in cadrul Sanoma Hearst Romania.

Compania a ales sa investeasca intr-un portal imobiliar deoarece modelul de business al acestuia este “convenabil si sanatos” – nu se bazeaza exclusiv pe publicitate online, ci percepe si o taxa fixa pentru fiecare anunt publicat. “Pe termen lung, acest model de business este atractiv”, a mai spus Vasilescu.

Portalul MagazinulDeCase.ro isi cauta cumparator inca de la inceputul anului, iar valoarea tranzactiei ar putea fi estimata la circa 300.000 euro, spun surse din piata imobiliara.

Managerul de proiect pentru MagazinulDeCase.ro este Florin Pravai, anterior director divizie produs la eMag.ro.

“Pe termen scurt, ne-am propus sa lansam o interfata web prin care vanzatorii vor putea publica direct anunturile lor, dar si pachete de publicitate pentru a creste vizibilitatea anunturilor, atat de necesara in acest context dificil al pietei", a declarat Adina Vasilescu.

MagazinulDeCase.ro era detinut anterior de compania Web Content Services, controlata de Elena Anghel (50% din actiuni), Matei Malos (22%), Alexandru Dima (18%) si Paul Ghinea (10%), potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Achizitia a fost realizata de Sanoma Magazines International prin noua companie subsidiara Sanoma Digital Romania SRL, care va continua politica de achizitii online in Romania.

Tranzactia a fost asistata pe partea de consultanta fiscala de BDO Taxe si din punct de vedere legal de NNDKP pentru cumparator si de avocatii Dinu Petre de la Cunescu, Balaciu si Asociatii pentru vanzatori, se arata in comunicatul Sanoma Digital Romania.

Portalul MagazinulDeCase.ro publica anunturile de vanzare a proprietatilor imobiliare pe baza unei taxe fixe, numarul de anunturi publicate ajungand in prezent la peste 7.000 de proprietati active. Principalii sai competitori sunt portalurile anunturiparticulari.ro si casefaraintermediari.ro.

Sanoma Hearst este cel mai mare publisher de reviste din Romania si editeaza titluri precum Cosmopolitan, Femeia, Marie Claire, Harper’s Bazaar, National Geographic, Esquire, FHM, Auto Motor si Sport.

Citeste si Anul in care imobiliarele s-au mutat pe net.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri