In strada Edgar Quinet se va construi o parcare subterana cu trei niveluri, care va avea 380 locuri parcare, valoarea estimata a investitiei (fara TVA) fiind de 32,9 milioane euro. Constructia parcarii este estimata sa dureze trei ani. Parcarea va fi amplasata in zona strazilor Edgar Quinet si Biserica Enei din sectorul 1, avand doua niveluri pe strada Edgar Quinet si trei niveluri pe strada Biserica Enei. Intrarile si iesirile se vor face pe strazile Edgar Quinet, Biserica Enei si Academiei, scrie NewsIn.

Parcarea din zona Charles de Gaulle va avea tot trei niveluri, valoarea investitiei (fara TVA) fiind de 58,78 milioane euro. Concesionarul va avea dreptul de a incasa veniturile rezultate din activitatea de parcare, dar si din activitati suplimentare desfasurate in incinta parcajului (publicitate, activitati comerciale, servicii). Nivelul 1 va fi destinat spatiilor comerciale si spatiilor publice pietonale, iar nivelurile 2 si 3 vor fi destinate exclusiv parcarii, avand 600 de locuri.

Parcajul propus in Piata Charles de Gaulle este format din doua constructii separate conformate astfel incat sa permita, intr-o etapa viitoare, realizarea unui pasaj rutier subteran in lungul Bulevardului Aviatorilor.

Ambele tronsoane sunt dotate cu acces propriu auto complet echipat si spatii tehnice proprii. Tronsonul vestic este pozitionat la intersectia dintre Bulevardul Constantin Prezan cu Bulevardul Aviatorilor, iar tronsonul estic este pozitionat la intersectia dintre Bulevardul Calea Dorobantilor cu Bulevardul Aviatorilor si Bulevardul Primaverii.

Valoarea redeventei pe care o va primi Primaria Capitalei va fi stabilita prin negociere.