Compania de consultanta si audit PricewaterhouseCoopers Romania (PwC) se va muta din data de 12 iulie in nou sediu de pe Barbu Vacarescu, unde a inchiriat o suprafata de 7.000 mp de birouri, de doua ori mai mare decat cea ocupata in vechiul sediu, din zona Eroilor.

„Multe companii si-au mutat sediile centrale in partea de nord a orasului, iar pentru noi a fost o decizie fireasca sa ne mutam in apropierea partenerilor de afaceri. Noul sediu din Bucuresti din cladirea de birouri Lakeview ne va permite sa ne extindem echipa de consultanti, atunci cand conditiile economice vor redeveni favorabile”, a explicat Vasile Iuga (foto), Country Managing Partner al PricewaterhouseCoopers Romania.

PwC a inchiriat o suprafata de 7.000 mp de birouri in cladirea The Lakeview, fiind printrei cei mai mari chiriasi ai poiectului alaturi de companiile RBS Romania si Colgate Palmolive. In total, PwC si firma corespondenta de avocatura D&B David si Baias vor ocupa patru etaje. Trazactia de inchiriere a fost incheiata in prima parte a anului 2008, potrivit informatiilor mai vechi din piata.

Compania de consultanta si audit si-a luat in primire spatiul ocupat in cladirea The Lakeview inca din luna aprilie, potrivit unui anunt facut de AIG/Lincoln, dezvoltatorul proiectului. Anterior, PricewaterhouseCoopers a avut sediul in cladirea Opera Center, din zona Eroilor.

The Lakeview este amplasata in apropierea metroului Aurel Vlaicu, are o suprafata inchiriabila de 24.000 mp si a necesitat o investitie de 50 milioane de euro, fiind dezvoltata de compania AIG/Lincoln si fondul de investitii Fabian.

Fabian este detinut de compania Black Sea Global Properties Limited (BSGP), controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu. Dupa finalizarea proiectului The Lakeview si mutarea chiriasilor, fondul de investitii are optiunea de a cumpara integral cladirea, sustin surse din piata de real estate.

Imobilul de pe Barbu Vacarescu este primul proiect imobiliar din Romania care a obtinut certificatul BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), cel mai important instrument de evaluare a cladirilor verzi.


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Daca vrea, Guvernul poate digitaliza Romania in 4 ani! De ce nu vrea?