La mai putin de o luna si jumatate de la ultimul incident, inca un mall detinut de omul de afaceri iesean Iulian Dascalu a fost rapus de ploaie: o portiune din tavanul centrului comercial Iulius Mall Timisoara s-a prabusit joi, in urma precipitatiilor abundente.
“Precipitatiile care au persistat in ultima perioada in Timisoara au cauzat infiltrarea apei pe o mica portiune in plafonul fals (rigips) de la etajul centrului comercial. Perimetrul a fost imediat delimitat, iar echipele tehnice remediaza defectiunea. Nici o persoana nu a fost afectata, iar traficul in mall se desfasoara normal”, au explicat reprezentantii Iulius Group, companie care detine cele patru centre comerciale Iulius Mall.

“Ma intreb, stiind ca au construit in regie proprie, ce siguranta avem daca tavanele s-au prabusit? Sa stai la un film in mall si sa te trezesti cu tavanul in cap!”, scrie un cititor Wall-Street.

Un alt incident asemanator a avut loc la sfarsitul lunii mai, in centrul comercial din Cluj-Napoca, cand o parte a tavanului s-a prabusit in dreptul zonei de food-court, pentru a doua oara in ultimii doi ani.

“Incidentele neplacute care au afectat portiuni restranse din centrele comerciale din Timisoara si Cluj- Napoca s-au petrecut pe fondul precipitatiilor abundente, fara precedent, cazute in intervale foarte scurte de timp. Acestea au fost cauzate, fie de incapacitatea sistemelor centrale de canalizare de a prelua cantitatile impresionante de apa, fie din cauza infiltrarii precipitatilor in plafoanele usoare”, mai spun cei de la Iulius Mall.

Iulius Mall Timisoara, cel de al doilea mall din cadrul retelei nationale Iulius Group, a fost inaugurat in anul 2005, in urma unei investitii initiale de 45 milioane de euro si extins anul trecut, dupa o investitie de 60 milioane de euro.

Reteaua Iulius Group a fost infiintata in anul 1991 de catre Iulian Dascalu, iar in prezent detine patru mall-uri in Iasi, Timisoara, Suceava si Cluj-Napoca. Anterior, pe langa cele patru centre comerciale, dezvoltatorul a finalizat si proiectul de birouri Iulius Business Center, inchiriat de companiile Office Depot, Endava si Genpact.

Precizarea Saint-Gobain Construction Products Romania: In mesajele transmise incepand cu data de 8 iulie 2010 s-a mentionat prabusirea unui “plafon din rigips” la centrul comercial „Iulius Mall”, imprumutandu-se in mod gresit numele de marca Rigips® produsului al carui nume generic este gips-cartonul. In cazul particular al incidentului de la Iulius Mall, compania noastra nu a fost furnizorul panourilor de gips-carton puse in opera, acestea provenind de la un alt furnizor prezent in piata romaneasca.

Nu in ultimul rand, precizam totusi ca, indiferent de cine ar fi producatorul acestora, plafoanele suspendate din placi de gips-carton au un rol preponderent estetic, acustic, de izolare termica, la umiditate si foc si nicidecum de asigurare a rezistentei la inundatii de proportii, carora trebuie sa le raspunda strict sistemele de hidroizolare si canalizare ale cladirii.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri