Top 10 judete cu cele mai multe hoteluri scoase la vanzare

Numarul unitatilor hoteliere scoase la vanzare a crescut cu aproape 60% in prima jumatate a anului, astfel incat in prezent circa 344 de proprietati isi cauta cumparator, cele mai multe fiind situate in judetele Prahova si Brasov, potrivit unei analize a portalului imobiliare.ro.
“Daca la inceputul primului semestru, portalul cuprindea 217 anunturi, in prezent exista 344 anunturi valide. Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in localitatile turistice din zonele de munte”, explica Adrian Erimescu, director general al imobiliare.ro.

Cele mai multe oferte se gasesc in judetul Prahova, peste 50 de hoteluri cautandu-si proprietari. “Daca la inceputul primului semestru existau 5 hoteluri si pensiuni scoase la vanzare, la sfarsitul intervalului, numarul acestora a urcat la 52", se arata in analiza citata.

De exemplu, in Busteni, numarul pensiunilor si hotelurilor scoase la vanzare a ajuns la 35 la sfarsitul lunii iunie.

La polul opus, cele mai putine oferte se gasesc in judetul Valcea, unde au fost scoase la vanzare doar 7 proprietati.

Constanta ocupa o pozitie intermediara in topul judetelor cu cele mai multe hoteluri scoase la vanzare, clasandu-se pe locul al cincilea, cu 20 de oferte.


In ceea ce priveste preturile, acestea variaza intre 120.000 euro si 15 milioane de euro. Astfel, pentru 15 milioane de euro plus TVA poate fi cumparat un hotel de patru stele, cu 146 de camere, in zona Baneasa, din nordul Bucurestiului. Pentru 120.000 euro poate fi achizitionata o pensiune in constructie aflata in judetul Arad, in apropiere de vama Turnu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri