PUZ-ul cu pricina reglementeaza o suprafata de teren de 1899,53 metri patrati din Splaiul Independentei, din care 1752,53 metri patrati apartin firmei (SC Iliotomi Grup SRL), iar 147 metri patrati fac parte din domeniul privat al municipalitatii.

Pe suprafata in cauza se afla si sediul actual al primariei, imobilul fiind dezvoltat de grecii de la Iliotomi Grup si preluat ulterior de fondul austriac de investitii Immoeast, informeaza NewsIn.

Noua cladirea ar urma sa aiba parter, mezanin si patru etaje (plus unul tehnic), se arata in PUZ.

Acelasi PUZ aduce in legalitate etajele 1 si 2 ale cladirii in care isi desfasoara in prezent activitatea primaria. Initial, etajele respective erau destinate parcarilor, insa din martie 2010, odata cu schimbarea sediului municipalitatii, ele erau deja transformate in birouri.

Mutarea sediului Primariei Capitalei in cladirea inchiriata de la SC Iliotomi Grup a fost aprobata anul trecut, fiind una din cele mai mari tranzactii de inchiriere din piata de birouri. Municipalitatea plateste o chirie lunara de 224.000 euro pentru cei 2.556 mp inchiriati. Schimbarea sediului a fost determinata de lucrarile de consolidare a cladirii din Bd. Regina Elisabeta.

SC Iliotomi Grup SRL este proprietatea lui Antonios Tsesmetzis si are un capital social de 200 de lei, conform datelor inregistrate la Registrul Comertului. Potrivit bilantului pe 2008, depus la Ministerul Finantelor, firma are datorii totale de 38,63 milioane lei, iar pierderile pe anul fiscal 2008 au fost de 4,36 milioane lei.