„Locatia aleasa pentru complex, situata in centrul orasului Oradea, este una in care, din cauza configuratiei zonei in care este situat complexul, trebuie sa se aleaga solutii neconventionale. Zona este una foarte generoasa, toate institutiile importante fiind situate aproape de complexul Oradea Plaza”, a declarat Besenyei Sarolta, director in cadrul companiei Portico Investments, dezvoltatorul proiectului, informeaza NewsIn.

Proiectul a fost inceput in anul 2007. In februarie 2009, un muncitor si-a pierdut viata, iar alti trei au fost raniti in timp ce lucrau pe santier, dupa ce un planseu s-a prabusit peste ei.

Proiectul este executat de firma de arhitectura Aedas, din Statele Unite ale Americii. In portofoliul companiei americane se afla constructia unui stadion din Los Angeles, cea a Hotelului Radisson din Moscova, a Bibliotecii Nationale din New York, dar si a altor cladiri gigant din Abu Dhabi.

Oradea Plaza (foto) este un complex multifunctional: avem un spatiu de retail, care se intinde pe 4.000 mp si o suprafata de 4.600 mp destinata birourilor. Complexul are si o parcare subterana cu 300 de locuri”, a mai spus Besenyei Sarolta.

In spatiul destinat zonei de retail vor functiona aproximativ 25 de magazine. Cel mai important client pentru aceasta zona este Billa, care deschide joi supermarketul din incinta complexului Oradea Plaza.

Spatiul de retail este legat de spatiul de birouri, care a fost dezvoltat pe patru niveluri. „Se poarta discutii cu unele dintre cele mai importante firme din aceasta parte a tarii si avem deja semnate cateva contracte. Vom avea o cafenea, spatii pentru servicii, banca, telefonie, bijuterii, articole de office, vestimentatie, intr-un cuvant un centru de business important”, a precizat Besenyei Sarolta.

Odata cu darea in functiune a complexului Oradea Plaza s-au creat 200 de locuri de munca. In perioada urmatoare, in imediata vecinatate a complexului, investitorul va demara constructia unui hotel de categoria business.

In Romania, compania multinationala Portico Investments detine 26 de obiective, iar in Europa numarul acestora se ridica la cateva sute.

Sursa foto: porticoinv.com