Executivul a aprobat programul „Case de locuit in zonele afectate de calamitatile naturale din anul 2010”, finantat de la bugetul de stat si care prevede achizitia de materiale pentru refacerea caselor afectate, anunta Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).
"Programul prevede achizitia de materiale pentru reconstructia sau repararea in regie proprie de catre proprietari sau prin prestatori de servicii si executanti specializati ai caselor distruse sau afectate de calamitatile naturale", se arata intr-un comunicat al MDRT.

Finatarea programului se asigura prin bugetul de stat, iar Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) va achizitiona, in mod centralizat, materialele destinate reconstruirii sau repararii caselor de locuit distruse sau avariate de calamitatile naturale, conform potrivit legii 152/1998, se mai arata in comunicat, potrivit NewsIn.

Institutiile prefectului vor monitoriza inventarierea caselor de locuit distruse sau afectate, situate in raza administrativ-teritoriala in care isi exercita autoritatea, si vor face propuneri pentru reconstructia sau repararea acestora. Ulterior, acestea sunt transmise catre MDRT in vederea stabilirii sumelor necesare care trebuie alocate de la bugetul de stat pentru achizitionarea de materiale, pentru fiecare zona de autoritate a consiliilor locale din judet.

Primarii unitatilor administrativ-teritoriale raspund de depozitarea, gestionarea si predarea catre persoanele si familiile sinistrate a materialelor preluate de la ANL, se mai arata in comunicat.

Casele de locuit ce vor fi construite in zonele afectate de calamitatile naturale din anul 2010 vor avea doua camere, la un regim de inaltime parter si o suprafata construita de 60,50 metri patrati si o suprafata utila de 47,50 mp, conform proiectului tehnic elaborat de MDRT.

Proiectul tehnic va fi pus la dispozitia autoritatilor administratiei publice locale cu titlu gratuit de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Institutiile prefectului vor monitoriza realizarea alimentarii cu apa, a retelelor de alimentare cu energie electrica si, dupa caz, a celor de alimentare cu gaze naturale, precum si a bransarii la acestea a caselor de locuit reconstruite, in concordanta cu programul de finalizare si punere in functiune a constructiilor, se mai arata in comunicat.

Consiliile locale vor asigura prin obiective de investitii proprii realizarea drumurilor si a cailor de acces pentru amplasamentele noi, in cazul stramutarii gospodariilor afectate de calamitatile naturale, in conformitate cu legislatia in vigoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri