In primele trei luni ale anului, pe piata spatiilor comerciale din Europa (birouri, retail si industrial) s-au tranzactionat circa 20,3 miliarde de euro. In trimestrul al doilea, volumul tranzactiilor a urcat cu 15%, pana la 23,5 miliarde de euro.

“Cea mai mare parte a investitiilor a ramas concentrata in Marea Britanie, Germania si Franta, aceste trei piete totalizand 62% din totalul investitiilor realizate in Europa. Franta a inregistrat cea mai mare crestere, volumul tranzactiilor imobiliare crescand cu 46% in ultimele trei luni, in timp ce in Marea Britanie investitiile s-au apreciat cu 24%”, se arata in analiza CBRE.

O schimbare fata de primul trimestru o reprezinta si volumul mai mare al tranzactiilor incheiate. In Italia, de exemplu, achizitia centrului comercial Porta di Roma de catre Allianz Real Estate a reprezentan o treime din volumul tranzactiilor incheiate pe piata loacala in ultimele trei luni. Si Germania s-a remarcat prin tranzactii ridicate: 13 proprietati cu o valoare de peste 100 milioane de euro au fost vandute in primele sase luni ale anului.

Citeste si:

CB Richard Ellis are sediul central in Los Angeles si este cea mai mare firma de servicii comerciale in real estate din lume, raportat la incasarile din 2008. Compania este prezenta si pe piata din Romania, dupa ce in anul 2008 a preluat compania de consultanta imobiliara Eurisko, in schimbul sumei de 35 milioane de dolari.