Un apartament cu doua camere poate fi inchiriat cu circa 300 euro in cartierul Drumul Taberei din Bucuresti, in timp ce pentru o locuinta cu dotari similare, dar amplasata in cartierul Dorobanti, proprietarii cer, in medie, 600 euro, arata o analiza a portalului imobiliar MagazinulDeCase.ro.

“Ca si in cazul vanzarilor, pe segmentul inchirierilor, observam tendinta de dublare a pretului in functie de cartier, desi tipul si dotarile locuintei sunt aceleasi. In unele cazuri, majorarea pretului depaseste 100%”, spun cei de la MagazinuDeCase.ro.

De exemplu, pentru apartamentele cu doua camere din Dorobanti, care se inchiriaza mobilate si utilate la un standard de lux, pretul de strigare variaza intre 550 si 600 euro/luna. Pentru acelasi tip de apartament, un proprietar din Drumul Taberei cere, in medie, 320 euro/luna.

In cazul apartamentelor cu trei camere diferentele dintre chirii cresc: un proprietar a inchiriat un imobil de lux in cartierul Primaverii, cu o suprafata de 70 mp, pentru 1.000 euro/luna, in timp ce un un apartament cu trei camere cu aceeasi suprafata, utilat si mobilat, dar amplasat in Berceni a fost inchiriat cu 350 euro/luna.

Cea mai mica diferenta este pe segmentul garsonierelor. Astfel, o garsoniera cu o suprafata de 38 mp aflata in Dorobanti, construita in anul 1990 se inchiriaza cu preturi cuprinse intre 350 si 400 euro/luna, in timp ce o gasoniera din Militari , cu aceeasi suprafata si acelasi an de constructie, se inchiriaza cu un pret mediu de 225 euro/luna.

“Chiria medie pentru locuintelor din cartierele de lux a scazut cu aproximativ 27% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, de la 630 euro la 460 euro. La nivel general, chiria medie a apartamentelor din Bucuresti a scazut cu circa 36% comparativ cu anul 2009, de la 475 euro la 300”, mai spun cei de la MagazinulDeCase.ro.

In ceea ce priveste marja de negociere, proprietarii si chiriasii tind sa negocieze pretul de inchiriere cu pana la 10 %, lucru datorat numarului mare de oferte de pe piata, in comparatie cu numarul mic de cereri.

Citeste si Top 10 oferte: Ce locuinta poti inchiria cu 300 euro/luna.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si