PORR Construct, divizia locala a unuia din cei mai mari constructori din Austria, a inchiriat pentru cinci ani o suprafata de 947 mp de birouri in cladirea Pipera Business Tower, valoarea totala a contractului fiind de 600. 000 euro, a anuntat consultantul imobiliar CBRE, intermediarul tranzactiei.

Astfel, austriecii de la PORR vor plati o chirie anuala de 120.000 euro, ceea ce inseamna putin peste 10 euro/mp/luna. Pe langa cei 947 mp de birouri, compania a inchiriat si 20 de locuri de parcare.

„PORR Construct pleaca dintr-o cladire mai veche de birouri, situata in zona Unirii (n.r: Pe strada Sfanta Vineri), atat pentru a eficientiza comunicarea, intrucat acolo ocupau doua etaje, cat si pentru a profita de conditiile de piata favorabile chiriasilor in aceasta perioada”, a declarat Anca Pauna, consultant in cadrul departamentului de birouri al CB Richard Ellis (CBRE).

Alaturi de PORR, in cladirea Pipera Business Center (foto) au mai inchiriat spatii companiile Voith Siemens, Agility, o companie de tehnologie mediacala (500 mp) si germanii de la Lidl (3.000 mp), aceasta din urma fiind o tranzactie intemediata de consultantul imobiliar Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Amplasata pe bulevardul Dimitrie Pompeiu, in apropiere de statia de metrou Pipera, cladirea are o suprafata inchiriabila de 13.000 mp, desfasurata pe 13 etaje si 400 de locuri de parcare. Desi a fost finalizata in urma cu un an, cladirea are in prezent un grad de ocupare de doar 60%.

Pipera Business Tower a fost dezvoltata de austriecii de la S+B Gruppe si a necesitat o investitie de circa 25 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »



Citeste si
A inceput constructia Autostrazii Sibiu - Pitesti