Din volumul total al tranzactiilor imobiliare finalizate in prima jumatate a anului, 87% au fost centre comerciale sau parcuri de retail, se arata in raportul CB Richard Ellis (CBRE).

Cele mai importante tranzactii au fost: locatiile Auchan si Bricostore din Pitesti, 50% din actiunile Atrium Center Arad, Tiago Mall Oradeasi Polus Center Constanta, reprezentand etapa finala a unui contract de tip vanzare la termen, incheiat in 2008. In acest caz, cumparatorul Immofinanz si-a asumat toate datoriile (40 milioane de euro) si nu a realizat alte plati.

“Din suma tranzactionata, respectiv 196,9 milioane de euro, aproape 46% reprezinta preluarea datoriilor pentru proprietatile respective”, spune Laura Bencze (foto), research manager in cadrul CBRE.

Citeste si:

In cee ce priveste proiectele de retail planificate, cu o suprafata totala de 790.000 mp, cele mai multe au ramas doar la stadiu de plan, constructii de peste 600.000 mp fiind oprite, in timp de lucrarile in desfasurare totalizeaza mai putin de 10% din suprafata anuntata.

Citeste si Piata de retail imobiliar la sase luni: Urmeaza un semestru mai greu?.