Bucurestenii care intentioneaza sa isi cumpere o locuinta ar fi dispusi sa plateasca, in medie, 41.000 euro pentru o garsoniera si 57.000 euro pentru un apartament cu doua camere, arata un studiu realizat de portalul imobiliar MagazinulDeCase.ro.
Studiul MagazinulDeCase.ro se bazeaza pe datele furnizate de un esantion de 454 de potentiali cumparatori de locuinte din Bucuresti, iar informatiile au fost colectate in perioada 1 martie- 15 iulie.

Cei mai multi cumparatori sunt in cautarea unui apartament cu doua camere, respectiv 34% dintre cei chestionati, in timp ce 30% dintre respondenti isi doresc un apartament cu trei camere. Urmatoarele in topul preferintelor sunt garsonierele (19%) si casele (13%), apartamentele cu patru camere fiind cel mai putin cautate (sub 5%).

“In ceea ce priveste pretul, potentialii cumparatori ar fi dispusi sa plateasca, in medie, 41.000 euro pentru o garsoniera si 57.000 euro pentru un apartament cu doua camere. Pretul mediu pe care un client l-ar plati pentru o casa este cuprins intre 100.000 si 150.000 euro”, sustin reprezentantii portalului imobiliar.

Astfel, 47% dintre cei care vor sa cumpere un apartament cu doua camere au spus ca ar plati 57.000 euro, in timp ce 42% dintre cei care vor sa cumpere o garsoniera ar aloca un buget de 41.000 euro.

In luna iulie, oferta de apartamente nou aparute pe piata a scazut cu 9%, pana la 2.391 de anunturi, cea mai mare pondere avand-o apartamentele cu trei camere camere, unde oferta a scazut cu 13%, pana la 925 de anunturi, potrivit unui raport al portalului imobiliar anunturiparticulari.ro.

Oferta de garsoniere nou aparute a scazut cu 9% in ultima luna, pana la 482 de anunturi, iar numarul apartamentelor cu doua camere a coborat cu 3%, pana la 482 de anunturi. Pentru apartamentele cu patru camere, numarul de oferte a scazut cu 16%, pana la 218 de anunturi.

MagazinulDeCase.ro a fost achizitionat, in luna iulie, de catre Sanoma Digital, o companie subsidiara a grupului Sanoma Magazines International. Portalul era detinut anterior de compania Web Content Services, controlata de Elena Anghel (50% din actiuni), Matei Malos (22%), Alexandru Dima (18%) si Paul Ghinea (10%), potrivit datelor de la Registrul Comertului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri