In Bucuresti, UniCredit Tiriac Bank a pre-inchiriat o suprafata de 15.000 mp de birouri intr-o cladire ce va fi livrata in anul 2012. Astfel, din cererea totala de birouri, estimata la 49.650 mp in trimestrul al doilea, aproape o treime a provenit din acest contract de pre-inchiriere, conform unui raport recent al consultantului imobiliar CB Richard Ellis (CBRE).

La fel ca si Romania, in Italia, UniCredit a incheiat cea mai mare tranzactie de pe piata spatiilor de birouri, circa 35.000 mp pre-inchiriati. Comparativ cu Bucuresti insa, chiria medie pentru birourile din centrul orasului Milano sunt de circa 520 euro/mp/an (circa 43 euro/mp/luna).

In Bucuresti, chiria medie s-a mentinut pentru al treilea trimestru consecutiv la 19,5 euro/mp/luna, osciland intre 17,5-20 euro/mp/luna pentru cladirile de clasa A din zona centrala si coborand pana la 10-14,5 euro/mp/luna pentru spatiile de la periferia Capitalei.

CB Richard Ellis are sediul central in Los Angeles si este cea mai mare firma de servicii comerciale in real estate din lume, raportat la incasarile din 2008. Compania este prezenta si pe piata din Romania, dupa ce in anul 2008 a preluat compania de consultanta imobiliara Eurisko, in schimbul sumei de 35 milioane de dolari.