Dezvoltatorii imobiliari israelieni Profit Building Industries, New Horizon Group si Intercolony Investments au fost somati de catre banci din Romania sa ramburseze credite in valoare cumulata de 6,6 milioane de euro, potrivit publicatiei Globes din Israel.

Companiile somate nu sunt totusi foarte ingrijorate, in conditiile in care bancile stiu ca valoarea garantiilor, respectiv a proprietatilor, este mai mica decat cea a datoriilor, scrie Mediafax.

Majoritatea proiectelor imobiliare israeliene in Romania exista doar pe hartie, putine fiind in faza de constructie, comenteaza Globes.

Dezvoltatorii au obtinut capital pentru proiectele din Romania prin emisiuni de obligatiuni la bursa din Tel Aviv.

Din cauza crizei economice, romanii prefera sa amane achizitiile de apartamente in speranta reducerii preturilor.

Bancile din Romania vor rambursarea unor credite

• Companiile Profit Building si New Horizon au anuntat ca Alpha Bank a cerut rambursarea unui imprumut pentru un proiect din Piatra Neamt.
Banca cere plata a 781.000 de euro din partea Profit Building si 625.000 de euro de la New Horizon, pana la 10 august.

In caz contrar, Alpha Bank va prescrie garantia pentru imprumutul de 2,5 milioane de euro.

Compania incearca sa ajunga la un acord cu banca si analizeaza optiunile avute.

• Intercolony Investments, subsidiara a Intercolony (fosta American Colony), a fost instiintata de BancPost ca trebuie sa ramburseze un imprumut de 5,2 milioane euro pana pe 10 august, pentru un proiect cu o valoare contabila de 6,1 milioane euro.

In septembrie 2008, New Horizon si Profit Building Industries au anuntat ca intentioneaza sa construiasca, in urmatorii 5-6 ani, in Romania, peste 8.000 de locuinte, in proiecte realizate in parteneriat, dar si individual, valoarea totala a investitiilor alocate urmand sa ajunga la circa un miliard de euro.

Proiectele urmau sa fie localizate in Bucuresti si in imprejurimi, precum si in Ploiesti, Satu-Mare, Targu-Mures, Piatra-Neamt, Constanta si Brasov, unde companiile detineau terenuri.

Cele doua companii sunt implicate si in proiectul Odyssea Resindential din bulevardul Sisesti, alaturi de Immoeast.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Ce salarii platesc Petrom, BRD si celalalte mari companii de pe bursa