Tot mai multi proprietari care nu au reusit in ultima perioada sa isi vanda locuinteleau recurs la ideea schimbului, arata o analiza a portalului imobiliar MagazinulDeCase.ro.
De exemplu, un proprietar detine o casa cu 4 camere in Sibiu pe care ar vrea sa o vanda sau sa o dea la schimb deoarece “la schimb s-ar incheia tranzactia. Oricine are un apartament si poate da si o diferenta", se arata in comunicatul portalului MagazinulDeCase.ro.

Un alt proprietar din Bucuresti are o casa cu 6 camere in zona Piata Unirii pe care vrea sa o schimbe pentru un penthouse si sa primeasca diferenta in bani. El considera ca este „metoda cea mai buna de a ramane si cu ceva bani in buzunar dupa finalizarea tranzactiei”.

Alti proprietari au apelat la schimb ca la o ultima solutie avand in vedere ca nu au reusit sa vanda. O persoana din Ploiesti a apelat la varianta de schimb deoarece locuieste intr-o garsoniera si are nevoie de un spatiu mai mare pentru cei doi copii. “As prefera vanzarea in locul unui schimb deoarece asa as putea sa-mi aleg apartamentul in zona in care locuiesc acum”, spune acesta.

Intr-o situatie similara se afla si proprietarul unui apartament din cartierul Dorobanti, care a redus pretul de la 170.000 euro la 120.000 euro, insa ar accepta si un schimb cu “un apartament in vila ultracentral”, se arata intr-un anunt publicat pe portalul imobiliar.

“Schimbul imobiliar reprezenta in trecut o solutie pentru proprietarii care detineau case sau apartamente cu suprafete mari. In prezent, a devenit o solutie si pentru proprietarii care doresc sa se mute intr-un apartament cu suprafata mai mare, preferand sa dea o diferenta mai mica in bani in locul unui credit. Totodata, procedeul este cautat si de cei care vor sa se mute in alta zona, fara sa schimbe tipul de locuinta”, explica reprezentantii MagazinulDeCase.ro

Portalul MagazinulDeCase.ro a fost achizitionat, la inceputul lunii iulie, de catre Sanoma Digital, o companie subsidiara a grupului Sanoma Magazines International.

Citeste si MagazinulDeCase.ro, in portofoliul Sanoma: Ce schimbari urmeaza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri