Curtea de Apel Bucuresti a admis suspendarea provizorie a procedurii de insolventa impotriva dezvoltatorului Impact Developer & Contractor, deschisa in urma cu o luna la solicitarea firmei Romconstruct, pentru o datorie de 1,36 milioane de lei, a anuntat casa de avocatura Bostina si Asociatii, care a reprezentat dezvoltatorul imobiliar.

“Am facut recurs impotriva sentintei din data de 08 iulie, Impact Developer & Contractor solicitand, totodata, printr-o alta actiune, si suspendarea provizorie a executarii sentintei pronuntata de Tribunalul Bucuresti, pana la solutionarea cererii de suspendare formulate in cadrul recursului”, a declarat avocatul senior Florin Gornea (foto), care a condus echipa de avocati de la Bostina si Asociatii.

Pe data de 6 ianuarie, firma Romconstruct, controlata de omul de afaceri Neculai Rosu, a solicitat in instanta deschiderea procedurii insolventei impotriva Impact pentru o creanta de 1,36 milioane de lei.

Tribunalul Bucuresti a admis, pe 8 iulie, cererea Romconstruct si a dispus deschiderea procedurii generale a insolventei impotriva Impact.

Actiunile Impact au fost suspendate in urma cu o luna de la tranzactionarea pe Bursa de Valori Bucuresti si vor reveni la tranzactionare dupa recurs, pentru care nu a fost stabilit inca un termen de judecata, potrivit reprezentantilor Impact.

“Este o deturnare a instrumentului de insolventa, intrucat insolventa nu este un instrument de disputa intre doua companii. Este o smecherie juridica, pentru a se eschiva de la anumite plati. Indirect, ne-a santajat”, spunea Dan Ioan Popp, presedintele Impact, la jumatatea lunii iulie.

Romconstruct a fost subcontractant al dezvoltatorului Impact in perioada 2006-2008, pentru un ansamblu rezidential din Bucuresti.

Principalii actionari ai Impact sunt Dan Ioan Popp, cu o detinere de 22,06%, si Carmen Sandulescu, cu o participatie de 11,61%. La finalul anului trecut , in actionariat a intrat si fondul de investitii american Franklin Templeton, care detine 6% din companie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Sierra Quadrant: Firmele romanesti se ingroapa in datorii