Curtea de Apel Bucuresti a admis suspendarea provizorie a procedurii de insolventa impotriva dezvoltatorului Impact Developer & Contractor, deschisa in urma cu o luna la solicitarea firmei Romconstruct, pentru o datorie de 1,36 milioane de lei, a anuntat casa de avocatura Bostina si Asociatii, care a reprezentat dezvoltatorul imobiliar.
“Am facut recurs impotriva sentintei din data de 08 iulie, Impact Developer & Contractor solicitand, totodata, printr-o alta actiune, si suspendarea provizorie a executarii sentintei pronuntata de Tribunalul Bucuresti, pana la solutionarea cererii de suspendare formulate in cadrul recursului”, a declarat avocatul senior Florin Gornea (foto), care a condus echipa de avocati de la Bostina si Asociatii.

Pe data de 6 ianuarie, firma Romconstruct, controlata de omul de afaceri Neculai Rosu, a solicitat in instanta deschiderea procedurii insolventei impotriva Impact pentru o creanta de 1,36 milioane de lei.

Tribunalul Bucuresti a admis, pe 8 iulie, cererea Romconstruct si a dispus deschiderea procedurii generale a insolventei impotriva Impact.

Actiunile Impact au fost suspendate in urma cu o luna de la tranzactionarea pe Bursa de Valori Bucuresti si vor reveni la tranzactionare dupa recurs, pentru care nu a fost stabilit inca un termen de judecata, potrivit reprezentantilor Impact.

“Este o deturnare a instrumentului de insolventa, intrucat insolventa nu este un instrument de disputa intre doua companii. Este o smecherie juridica, pentru a se eschiva de la anumite plati. Indirect, ne-a santajat”, spunea Dan Ioan Popp, presedintele Impact, la jumatatea lunii iulie.

Romconstruct a fost subcontractant al dezvoltatorului Impact in perioada 2006-2008, pentru un ansamblu rezidential din Bucuresti.

Principalii actionari ai Impact sunt Dan Ioan Popp, cu o detinere de 22,06%, si Carmen Sandulescu, cu o participatie de 11,61%. La finalul anului trecut , in actionariat a intrat si fondul de investitii american Franklin Templeton, care detine 6% din companie.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri