Dezvoltatorul Globe Trade Centre (GTC) a obtinut o refinantare de 80 milioane de euro pentru cele doua cladiri de birouri amplasate in zona Piata Presei, creditul fiind acordat de un consortiu format din bancile Alpha Bank, Bank of Cyprus si Eurobank EFG Group, actionarul majoritar al Bancpost, se arata intr-un comunicat al GTC.

“Aceasta este cea mai mare tranzactie de refinantare incheiata in Romania in acest an”, a declarat Hagai Harel, manager responsabil cu dezvoltarea internationala a GTC.

Cele doua turnuri de birouri care formeaza proiectul City Gate au fost livrate la sfarsitul anului trecut si genereaza venituri din chirii de circa 12 milioane euro/an, potrivit declaratilor mai vechi ale dezvoltatorului.

Printre chiriasii City Gate se numara: Microsoft, Millennium Bank, Romtelecom, Hoffmann - La Roche, Rompetrol si Autoitalia.

Proiectul are o suprafata inchiriabila de 46.000 mp si a fost dezvoltat de GTC (51% din actiuni) in parteneriat cu Blue House Capital (41%), pe un teren concesionat pe o perioada de aproape 100 de ani, investitia fiind estimata la circa 108 milioane de euro.

La nivel global, GTC a anuntat pierderi de aproape 140 milioane de euro pentru anul 2009.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
GTC cere actionarilor 144 mil euro pentru investitii