Veniturile dezvoltatorului imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP) s-au diminuat de 2,1 ori in primul semestru, de la 50,2 milioane lei la 23,1 milioane lei, iar compania a trecut pe pierderi, cu un rezultat negativ de 7,4 milioane lei, de la un castig de 2,03 milioane lei la 30 iunie 2009, arata Mediafax.
Cheltuielile au scazut cu 35%, la 30,5 milioane lei, de la 46,9 milioane lei in perioada de referinta din 2009, conform raportului financiar, remis Bursei.

Dezvoltatorul imobiliar a avut in intervalul ianuarie-iunie afaceri de 20,5 milioane lei, mai mici cu 30% fata de primele sase luni din 2009, cand rulajul a totalizat 29,6 milioane lei.

"Pierderea principala nu este generata de activitate, ci provine in mare masura din diferentele de curs valutar. Astfel, fata de cursul valutar de 4,23 leu/ euro prognozat si bugetat de Impact SA, cursul valutar de la data de 30 iunie 2010 a fost de 4,3688 leu/euro, rezultand o diferenta neta de curs valutar nebugetata, in valoare de circa patru milioane lei. Pierderea din activitatea curenta a fost de 2,1 milioane lei, unul dintre factorii care au generat-o fiind neindeplinirea planului de vanzari, in special in cel de-al doilea trimestru, ca urmare a situatiei economice generale si a masurilor guvernamentale a caror introducere nu a putut fi previzionata", a declarat Carmen Sandulescu, director executiv si unul din actionarii Impact.

Compania precizeaza ca starea de nesiguranta generata in randul populatiei de contextul economic nefavorabil, dar si speranta unora dintre cei aflati in cautarea unei locuinte ca preturile vor mai scadea au dus la cresterea timpului de luare a deciziei de cumparare si chiar la amanarea acesteia pe o perioada nedeterminata.

"Intentionam sa facem o rebugetare in perioada urmatoare, detaliile acesteia urmand sa fie comunicate dupa aprobarea in Consiliul de Administratie al companiei", a mai spus Sandulescu.

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli anuntat in aprilie, Impact estima pentru acest an venituri de 127,3 milioane lei, in crestere cu 62%, si un profit brut de peste 4 milioane lei, de la un castig de 497.000 de lei in 2009.

Tribunalul Bucuresti a admis, in luna iulie, cererea de deschidere a insolventei companiei, solicitata in luna ianuarie de firma Romconstruct Ploiesti, pentru o datorie de 1,3 milioane lei, iar dezvoltatorul imobiliar a facut recurs la decizia instantei.

Curtea de Apel Bucuresti a suspendat provizoriu procedura de insolventa, dar actiunile companiei, listate la Bursa de Valori, sunt suspendate de la tranzactionare, pana la clarificarea situatiei.

Impact are un capital social de 200 milioane lei, divizat in 200 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 1 leu.

Cel mai mare actionar al companiei este Dan Ioan Popp (foto), presedintele Consiliului de Administratie si directorul general al Impact, care controleaza 22,06% din titluri, iar Carmen Sandulescu detine 11,6% din actiuni. In actioanariat se regaseste si un fond de investitii administrat de Franklin Templeton, respectiv Templeton GIT Emerging Markets, care are 6% din titluri.

Cel mai recent transfer cu actiunile companiei s-a derulat la 9 iulie, la un pret de 0,437 lei/ titlu, in crestere cu 0,92% fata de referinta, cotatie la care capitalizarea este de 87,4 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri