Volumul spatiilor industriale inchiriate in prima jumatate a anului s-a ridicat la 63.100 mp, in crestere cu 350% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce volumul de spatii livrate a fost de 49.500 mp, se arata in cel mai recent raport al companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis.

Tranzactia medie de inchiriere a fost de circa 3.500 mp, volumul total de inchirieri provenind din 19 tranzactii. In ceea ce priveste chirile pentru spatiile industriale, acestea s-au mentinut la nivelul de 4,15 euro/mp/luna.

“Peste 78% din tranzactiile realizate au fost incheiate pentru spatiile din zona de vest a Bucurestiului. Acest lucru se datoreaza faptului ca piata logistica din Bucuresti este concentrata in zona de vest, cu acces direct la Autostrada A1, unde se afla peste 75% din stocul industrial modern din Capitala”, a explicat Marian Orzu (foto), coordonatorul departamentului industrial in cadrul CBRE.

Stocul total de spatii de depozitare la nivel national a ajuns la 1,27 milioane de mp, dintre care circa 70% din spatii sunt amplasate in Bucuresti.

Rata de neocupare, la sfarsitul primul semestru, era de circa 14% in Capitala si de peste 16% pentru orasele din tara, se mai arata in raportul CB Richard Ellis.

Compania de consultanta imobiliara CBRE a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de circa 2,05 milioane de euro, avand 53 de angajati, potrivit datelor de la Registrul Comertului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si