Shopping Center Holding, castigatorul licitatiei de vanzare a Tiago Mall din Oradea, in faliment, a virat suma de 30,5 milioane euro aferenta tranzactiei, banii provenind dintr-un credit obtinut de la UniCredit Tiriac Bank, principalul creditor al MLS Proiect Oradea, dezvoltatorul proiectului, scrie Mediafax.
"Aseara au intrat in cont banii integral, 30,5 milioane de euro, plus TVA. S-a transferat proprietatea, s-a incheiat actul de transfer al proprietatii", a declarat pentru Mediafax Andreea Anghelof, partener in cadrul Casei de Insolventa Transilvania, lichidatorul dezvoltatorului proiectului, MLS Proiect Oradea, subsidiara a grupului irlandez Mivan.

Firma a castigat licitatia organizata in iunie de Casa de Insolventa Transilvania, iar termenul limita pana la care trebuiau livrati banii era 18 august.

Shopping Center Holding, cu sediul la aceeasi adresa cu grupul Baneasa Investments, este controlata in proportie de 90% de firma Karias Trading Limited inregistrata in Cipru, in timp ce Dumitru Ciocoiu detine restul partilor sociale, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului.

Ciocoiu Dumitru este, de asemenea, actionar minoritar la mai multe firme, inclusiv Baneasa Business&Technology Park, care se ocupa de zona de birouri a proiectului imobiliar Baneasa, dezvoltat de un grup de firme controlat de oamenii de afaceri Gabriel Popoviciu si Radu Dimofte. Alte firme la care Ciocoiu este actionar sunt Baneasa Triangle, Aradeast, Aradblues, Kiseleff Business Plaza si Galati Shopping Mall.

Potrivit Arhivei Electronice de Garantii Reale Mobiliare, UniCredit Tiriac Bank a incheiat luni, 16 august, un contract de credit cu firma Shopping Center Holding garantat pana la concurenta sumei de 46,7 milioane de euro, plus 37,8 milioane de lei, la care se adauga dobanzi, comisioane si alte costuri.

Activul cumparat de Shopping Center Holding, compus dintr-un teren de 69.800 metri patrati si mall-ul finalizat in proportie de 80%, a fost scos la vanzare la pretul de 35,6 milioane de euro, fara TVA.

Evaluarea activelor a fost realizata de Colliers International, la solicitarea UniCredit Tiriac Bank, principalul creditor al MLS Proiect Oradea.

Proiectul Tiago Mall Oradea, pentru care dezvoltatorul a anuntat o investitie de 70 milioane de euro, a fost finantat de Bank Austria Creditanstalt AG (actuala UniCredit Austria) si UniCredit Tiriac cu 58 milioane de euro, respectiv 25,2 milioane lei. Dezvoltatorul a constituit garantii in favoarea creditori sub forma de ipoteca de rang I asupra terenului si a constructiei, pentru suma de 97 milioane de euro.

Tiago Mall are o suprafata construita de 46.729 metri patrati, din care arie inchiriabila de 29.772 metri patrati si beneficiaza de 1.000 de locuri de parcare.

Investitia de la Oradea facea parte dintr-un plan de investitii de circa 700 milioane de euro care viza constructia a zece centre comerciale in Romania, al companiilor irlandeze Mivan Development si Moritz Group, care detin firma MLS Proiect Oradea.

Mivan a finalizat doar un centru comercial in Bucuresti, Liberty Center, si mai detine terenuri in Arad, Bacau, Ploiesti, Targu-Mures, Brasov, Sibiu si Galati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri