Dupa ce Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismul, a declarat joi ca au fost suspendate unele programe, inclusiv constructia de locuinte prin ANL, ministerul a revenit cu o precizare: constructia de locuinte ANL continua, insa in acest an vor fi finalizate cu 80% mai putine decat numarul propus.
“Diminuarea fondurilor alocate de la bugetul de stat constructiei de locuinte pentru tineri prin ANL presupune finalizarea in acest an a unui numar de aproximativ 1.400 de locuinte, fata de 7.000 de locuinte cate ne propusesem la inceputul lui 2010. In ceea ce priveste programul de reabilitare termica, bugetul MDRT pe anul in curs nu a permis contractarea de lucrari noi, ci doar finalizarea celor 29.000 de locuinte contractate in 2009”, se arata in comunicatul ministerului.

Recent, Guvernul a anuntat ca a redus de aproape patru ori bugetul programului de crestere a eficientei energetice prin care finanteaza lucrari de reabilitare termica a cladirilor publice si modernizare a centralelor termice si a decis sa aloce doar 11,7 milioane lei, in loc de 40 milioane lei.

Pe de alta parte, MDRT a initiat un program complementar privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte, care, permite finantarea lucrarilor direct de catre beneficiar, prin credite acordate de CEC, garantate de stat si cu dobanda subventionata prin minister.

CEC Bank a declarat de curand ca unii clienti si-au manifestat interesul pentru reabilitarea termica, dar Fondul de Garantare inca nu a primit nicio solicitare.

Plafonul total al garantiilor alocate de Guvern in 2010 pentru programul de reabilitare termica este de 200 de milioane de lei (circa 47 de milioane de euro).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri