Asociatia Cumparatorilor din ansamblul rezidential Planorama, aflat in procedura de insolventa, acuza administratorul judiciar, firma Conexpert, ca nu isi indeplineste atributiile si ca a propus intrarea in procedura simplificata a falimentului.

“Reprezentantul legal al administratorul judiciar Conexpert, Constantin Ion, a propus intrarea debitoarei Euro Habitat in procedura simplificata a falimentului, cu motivarea ca actele constitutive si contabile ale debitoarei nu pot fi gasite, ca administratorul nu poate fi gasit si ca debitoarea nu are niciun bun in patrimoniu”, se arata in comunicatul Asociatiei Cumparatorilor din proiectul Planorama.

Reprezentantii asociatiei sustin ca firma Conexpert inscris in Tabelul Preliminar un numar de creante in valoare de aproape 15 milioane de euro, apartinand unor terte persoane fizice sau societati off shore inregistrate in paradisuri fiscale. Acestea pot fi considerate ca au asigurat managementul debitoarei si al proiectului Planorama si sunt controlate de dezvoltatorul BSR/Eurohabitat, sustin cei de la Asociatia Cumparatorilor.

“Intentia acestora este de a reusi prin intermediul administratorului judiciar preluarea controlului dosarului de insolventa si defavorizarea cu rea intentie a principalilor finantatori ai proiectului imobiliar Planorama: cumparatorii, Piraeus Bank si fondul de investitii Romanian Invest”, se mai arata in comunicat.

Dezvoltatorul Euro Habitat a lansat in anul 2005 proiectul Planorama, amplasat pe strada Doamna Ghica din Bucuresti si avand patru blocuri, cu un total de 1.104 apartamente. Primele apartamente erau plinifcate spre livrare in vara anului 2007.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Termene.ro: Viteza de recuperare a creantelor a ajuns la 85 de zile