Valoarea de piata a celor 15 centre comerciale Winmarkt detinute de grupul italian Immobiliare Grande Distribuzione (IGD) in Romania a scazut in primul semestru cu 2%, la 183,8 milioane euro, iar veniturile s-au redus, fiind afectate de criza economica.

Activele Winmarkt valorau 187,6 milioane euro la finele anului trecut, scrie Mediafax.

IGD noteaza ca devalorizarea activelor a fost cauzata de impactul crizei economice asupra consumului, dar si asupra pietei imobiliare.

IGD Group a preluat in anul 2008 reteaua de centre comerciale Winmarkt, in parteneriat cu compania Inpartner Investitori & Partner Immobiliari, pentru 182,5 milioane de euro, de la fondurile de investitii Ivington Interprises Limited si Broadhurst Investments Limited, reprezentate in Romania de Andrei Siminel.

In luna aprilie, IGD, care detinea deja 90% din actiunile retelei de magazine Winmarkt, a preluat si restul de 10% din actiuni, valoarea tranzactiei fiind estimata la 21 milioane de euro.

Portofoliul preluat in Romania include 15 centre comerciale Winmarkt, cu o suprafata totala de 147.000 de metri patrati, precum si un imobil de birouri inchiriat unei banci.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Crestere de 148% a profitului net al grupului Winmarkt in 2017