CBRE, care a functionat pana de curand sub numele de CBRE|Eurisko, a raportat pentru anul trecut pierderi de 2,38 milioane de euro, fata de profitul de circa 3 milioane de euro afisat in 2007, an in care compania s-a clasat pe locul al doilea in topul consultantilor imobiliari, dupa Colliers.

Afacerile CBRE s-au ridicat anul trecut pana la 2,17 milioane de euro, de peste sase ori mai mici fata de afacerile din 2007. Pentru anul 2008, consultantul imobiliar nu si-a depus bilantul la Registrul Comertului.

Numarul mediu de salariat a scazut de la 108 la 53 in ultimii doi ani. Compania este condusa in prezent de Radu Lucianu (foto), care ocupa functia de managing director CBRE Romania.

Citeste si:

In luna februarie 2008, CB Richard Ellis (CBRE) a cumparat Eurisko Consulting pentru suma de 24 milioane de euro (35 milioane de dolari), consultantul imobiliar functionand in prezent sub denumirea de CBRE.

Inainte de tranzactie, proprietarii Eurisko erau: Ionut Dumitrescu (14,5%), Dan Gabriel Marchivici (14,5%) si firma Fastahead, inregistrata in Cipru, care detinea 71% din firma, fiind controlata de fondatorii si executivii companiei.