Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale eliberate in iulie au scazut cu 6,2% fata de iunie si cu 5,6% fata de luna similara din 2009, ajungand la 4.266 documente, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).
In perioada ianuarie - iulie 2010 s-au eliberat 24.093 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 15,1% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, se arata intr-un comunicat al INS, potrivit Mediafax.

In iulie s-au eliberat cu 252 mai putine autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale decat in aceeasi luna a anului precedent, scadere reflectata in patru regiuni de dezvoltare, in timp ce in alte trei s-au inregistrat cresteri. Astfel, in Nord-Vest au fost cu 131 mai putine autorizatii, in Sud-Muntenia, cu 65 autorizatii, in Sud-Vest Oltenia, cu 60 mai putine autorizatii decat in iunie 2009, iar in Bucuresti-Ilfov, numarul a fost cu 59 autorizatii mai mic.

In acelasi timp, in regiunile Vest, Nord-Est si Centru au fost consemnate cresteri ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale.

Din totalul celor 4.266 de autorizatii pentru cladiri rezidentiale eliberate in iulie, 1.556 au fost in mediul urban, iar 2.710 in mediul rural. In acelasi timp, au fost eliberate 665 de autorizatii pentru cladiri nerezidentiale, dintre care 320 in mediul urban, iar restul in mediul rural.

Dintre autorizatiile pentru construirea de cladiri rezidentiale, 63,5% au fost pentru zona rurala. Distributia in profil regional evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale fata de luna anterioara, in majoritatea regiunilor de dezvoltare.

Cele mai importante scaderi s-au inregistrat in regiunile Sud-Vest Oltenia (-146 autorizatii), Sud-Muntenia (-104 autorizatii), Nord-Est (-93 autorizatii) si Vest (-34 autorizatii). Cresteri ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Centru si Nord-Vest.

La nivelul primelor sapte luni ale anului, cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia (-937 autorizatii), Nord-Vest (-915 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (-864 autorizatii) si Sud-Est (-685 autorizatii). Crestere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-a inregistrat in regiunea de dezvoltare Vest (+140 autorizatii).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri