In prima jumatate a anului, BCR a vandut 570 de credite ipotecare pentru locuintele achizitionate prin agentiile si dezvoltatorii imobiliari parteneri. Pana in anul 2012, banca isi propune sa vanda 2.500 de credite ipotecare cu ajutorul portalului recent lansat, miza cazand pe locuintele noi.

Bcriimobiliare.ro este primul portal de imobiliare din Romania administrat de o banca. Ne propunem ca prin intermediul sau, pana la sfarsitul anului viitor, sa finantam achizitia a 2.500 de locuinte, dintre care 1.000 de locuinte vandute prin agentii imobiliare si 2.500 prin dezvoltatorii parteneri”, a declarat Stefan Coroianu, director executiv al directiei credite de retail in cadrul BCR.

Portal lansat de BCR, bcrimobiliare.ro, se adreseaza agentiilor imobiliare si dezvoltatorilor care isi pot publica gratuit anunturile pe site, dupa ce incheie un protocol cu banca. In prezent, pe programul pilot al portalului au fost publicate 800 de oferte, insa reprezentantii BCR estimeaza ca intr-un an numarul ofertelor publicate va ajunge la 20.000.

Citeste si:

Numarul partenerilor BCR care si-au publicat ofertele pe portalul imobiliar este la 170 de agentii si 90 de dezvoltatori. Pana la finele anului 2011, BCR spera ca numarul agentiilor sa creasca la 270, iar numarul dezvoltatorilor, la 140.

In urmatorul an, reprezentantii banci se asteapta ca traficul bcrimobiliare.ro sa ajunga la 120.000 vizitatori unici/luna, dintre care 3.000 vizitatori/luna sa fie decisi sa isi achizitioneze o locuinta.