Compania de intermediere si consultanta imobiliara Eurisko, a primit ieri vizita unei delegatii oficiale a investitorilor din Lituania, la sediul Eurisko. Vizita delegatiei lituaniene in Romania, care se desfasoara in perioada 8-9 decembrie 2005, a avut ca scop sondarea oportunitatilor de afaceri oferite de piata din Romania, pentru investitorii lituanieni. Oamenii de afaceri din Lituania au fost insotiti pe parcursul vizitei lor in Romania, de Presedintele Republicii Lituania, domnul Valdas Adamkus.

La Eurisko, delegatia oamenilor de afaceri a avut o intrevedere cu top managementul companiei, in care le-a fost expusa o ampla prezentare a oportunitatilor de afaceri de pe piata imobiliara din Romania. Printre cei doisprezece reprezentanti lituanieni care au venit la sediul Eurisko, s-au numarat: Mindaugas Marcinkevicus, Chairman of the Board al companiei Vilniaus akropolis, care are ca obiect de activitate managementul si dezvoltarea proprietatilor imobiliare, Rolandas Vingilis, Chairman of the Board al companiei JSC MG Valda, ce activeaza ca dezvoltator imobiliar, Vytautas Lapienis, Chairman of the Board al companiei JSC Sklypas, un cunoscut dezvoltator lituanian.

Investitorii lituanieni s-au dovedit a fi extrem de interesati de investitiile pe segmentul spatiilor de birouri si rezidentiale, cat si industriale. Acestia au considerat ca evolutia preturilor pe piata imobiliara din Romania este destul de rapida, in sens ascendent, dar ca acest lucru nu ii va impiedica sa nu ia in considerare investitia in proprietatile din Romania. Multi dintre oamenii de afaceri lituanieni nu erau la prima vizita in capitala romaneasca, acestia urmarind demult evolutia pietei imobiliare locale si intentionand sa investeasca aici intr-un viitor apropiat, in terenuri pentru dezvoltarea unor proiecte majore de retail si rezidential.

Terenurile au fost de altfel un alt punct de mare interes pentru delegatia oficiala, care a purtat un dialog extrem de amplu pe tema constructiilor de tip greenfield, cu reprezentantii Eurisko.
Republica Lituania, cu capitala la Vilnius, se intinde pe o suprafata de 65.300 mp, avand peste 3,4 milioane de locuitori, din care 81% lituanieni, 8,1% rusi, 6,9% polonezi si 1,4% bielorusi. Republica Lituania are ca limba nationala, lituaniana si a fost admisa recent ca membru al Uniunii Europene si al NATO. Conform unor surse oficiale, economia Republicii Lituania a avut si continua sa aiba o ascensiune foarte rapida, cu o crestere anuala in jur de 5-7%, cu mult peste media Europei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri