Daca in ultimul an tranzactiile de inchiriere a spatiilor de birouri in zona de vest a Capitalei aproape au lipsit, consultantii imobiliari incep sa anunte din nou relocari ale companiilor in aceasta zona. In mai putin de o luna, trei companii si-au mutat sediul in vest.
Dupa ce in luna iulie, Agroalim Distribution, companie de distributie din grupul Smithfield, a anuntat ca a inchiriat o suprafata de 890 mp de birouri in cladirea Anchor Plaza, detinuta de turcii de la Anchor Grup, producatorul de mezeluri Caroli Foods a inchiriat o suprafata de 1.000 mp in aceeasi cladire.

“Un criteriu definitoriu in alegerea spatiului a fost locatia, vestul Bucurestiului fiind zona in care compania Caroli Foods a functionat in ultimii ani, la care se adauga proximitatea fata de principalii parteneri de afaceri”, se arata in comunicatul consultantului imobiliar Real Time, intermediarul tranzactiei.

O alta companie care a ales zona de vest este furnizorul de servicii de comert online Vendio, aceasta inchiriind o suprafata de 545 mp de birouri in cadrul AFI Palace Cotroceni Offices, din incinta mall-ului AFI Palace Cotroceni. Pe plan local, Vendio a infiintat centrul de dezvoltare software in anul 2000 si in prezent are o echipa de 33 de specialisti IT, numar ce va creste odata cu mutarea in noul sediu.

“Vendio isi va muta operatiunile din Romania in AFI Palace Cotroceni Offices, incepand cu luna ianuarie a anului 2011”, a anuntat consultantul imobiliar DTZ Echinox, intermediarul tranzactiei.

AFI Palace Cotroceni Offices are o suprafata totala inchiriabila de aproximativ 1.400 mp, amplasati la etajul al doilea al mall-ului. Primii chiriasi sunt Cotroceni Park, cu o suprafata de 325 mp si Vendio, cu 545 mp.

“Anul trecut au fost livrati 12.900 mp de birouri in zona de vest a Bucurestiului, desfasurati in cadrul a doua proiecte: Virtutii OB, cu o suprafata de 1.400 mp si faza a doua din Westgate, cu 11.500 mp. Avantajul acestei zone este dat de costul redus al chiriei cu pana la 20% fata de chiriile percepute in centru, precum si accesul facil catre zona centrala si autostradada A1”, explica reprezentantii DTZ Echinox.

La sfarsitul trimestrului al doilea, piata spatiilor de birouri din Capitala cumula un stoc total de circa 1,64 milioane mp inchiriabili, aproximativ 53.000 mp reprezentand spatiile noi livrate in perioada aprilie - iunie 2010, cu o pondere de peste 75% a celor localizate in zone centrale si semicentrale ale Bucurestiului, potrivit consultantului imobiliar DTZ Echinox.















Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri