La nivel national, preturile apartamentelor vechi au coborat cu inca 11,7% in ultimul an, cele mai mari scaderi fiind inregistrate in orasele Timisoara si Constanta, arata o analiza a portalului imobiliare.ro.

Preturile locuintelor vechi din tara au scazut cu 11,7 % in ultimul an, de la nivelul de 1.240 euro/mp inregistrat la sfarsitul lunii august 2009 pana la 1.095 euro/mp in prezent, potrivit imobiliare.ro.

In Bucuresti, cele mai afectate au fost garsonierele, al caror pret a coborat cu 10,1% in perioada analizata, ajungand la o valoare de 1.231 euro/mp. Reducerea a fostsimilara pentru apartamentele cu doua si trei camere: 7% in cel primul caz si 7,1% in cel de-al doilea.

La nivel national, cele mai mari scaderi in ultimul an au fost inregistrate in orasele Timisoara si Constanta.

In Constanta, garsonierele s-au ieftinit cu 12,7% in ultimul an, in timp ce pretul cerut pentru locuintele cu doua si trei camere a scazut cu 13,2%, respectiv 11,7%.

In Timisoara, toate tipurile de apartamente vechi, indiferent de numarul camerelor, au inregistrat scaderi. De exemplu, pretul garsonierelor a ajuns la 927 euro/mp util, in scadere cu 14,7%. Cea mai mare variatie de pret, atat la nivel local, cat si national, a fost intalnita in cazul apartamentelor vechi cu trei camere, al caror pret a scazut cu 16,2% in perioada analizata.

Citeste si Cat de “fierbinte” a fost vara lui 2010 pentru piata de locuinte.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Imobiliare.ro: TVA de 19% impinge cumparatorii catre locuintele vechi
Setari Cookie-uri