Dascalu aduce hipermarketul Auchan in proiectul Palas Iasi

Omul de afaceri iesean Iulian Dascalu a incheiat un parteneriat cu retailerul francez Auchan, acesta urmand sa deschida un hipermarket in cadrul proiectului Palas Iasi, o investitie estimata la 260 milioane de euro.

Retailerul francez Auchan detine pe plan local sapte hipermarketuri, doua in Bucuresti si cate unul in Pitesti, Targu-Mures, Cluj-Napoca, Timisoara si Suceava. In prima jumatate a acestui an, Auchan nu a adaugat retelei din Romania nicio noua unitate, dar a anuntat o deschidere pentru semestrul al doilea, la Constanta.

Proiectul Palas a fost inceput in anul 2007 si cuprinde spatii comerciale, hoteliere, o zona rezidentiala, birouri clasa A, 2.500 de locuri de parcare subterana si o gradina publica de circa 5 ha, investitia totala fiind estimata la peste 260 milioane de euro.

Recent, retailerul american online Amazon a inchiriat 1.400 mp de birouri in complexul Palas si a anuntat ca va continua angajarile.

Iulius Group va finaliza in acest an cele doua cladiri de birouri de clasa A din cadrul proiectului Palas Iasi, urmand ca intregul proiect sa fie inagurat in luna septembrie 2011, potrivit declaratiilor dezvoltatorului. Cele doua cladiri de birouri de clasa A au suprafete utile de 5.500 mp, respectiv 7.100 mp.

Reteaua Iulius Group a fost infiintata in anul 1991 de catre Iulian Dascalu (foto), iar in prezent detine patru mall-uri in Iasi, Timisoara, Suceava si Cluj-Napoca. Omul de afaceri iesean este considerat cel mai mare proprietar de mall-uri, detinand prin intermediul companiei Iulius Group o suprafata construita de 426.346 mp de spatii comerciale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri