ECDC va investi 900.000 euro cash in faza a doua a proiectului Era Shoopping Park din Iasi, ca parte a unei investitii totale de 4,5 milioane de euro. Actualul proprietar va contribui cu 2,25 milioane de euro, iar restul sumei va fi adusa de o alta companie, administrata de Charlemagne Capital, se arata in anuntul fondului de investitii.

Faza a doua a Era Shopping Park din Iasi va avea o suprafata construita de 40.000 mp, dintre care 28.500 mp inchiriabili si va fi livrata in a doua jumatate a anului 2011. Prima faza a proiectului, inaugurata in luna septembrie 2007, are o suprafata inchiriabila de 45.950 mp si este inchiriata in proportie de 97%, printre chiriasi numarandu-se Carrefour, Praktiker, Altex, Mobexpert si Decathlon.

Alaturi de ECDC, in proiectul de la Iasi va investi si fondul Argo Capital Partners, proprietarul proiectului Shopping City Suceava.

In plus, britanicii de la ECD vor investi 720.000 euro in proiectul Era Shopping Oradea, ca parte a unei investitii totale de 3,5 milioane de euro. Dezvoltatorul Omilos va contribui cu 1,7 milioane de euro, restul banilor urmand sa provina de la o alta companie, administrata de Charlemagne Capital.

Citeste si:

Si in cazul acestui proiect, ECDC va investi in faza a doua a parcului de retail, care va avea o suprafata inchiriabila de 23.100 mp si va fi deschisa la inceputul anului viitor. Prima faza a proiectului de la Oradea a fost inaugurata in 2008 si are o suprafata inchiriabila de 23.100 mp, printre chiriasi aflandu-se Carrefour, Bricostore si Mobexpert. La fel, alaturi de ECDC va investi si Argo.

“Dupa Oradea si Iasi, numarul parteneriatelor incheiate de ECDC a ajuns la noua, in timp ce volumul total al investitiilor se ridica la circa 68 milioane de euro”, se mai arata in anuntul fondului.

Fondul britanic de investitii ECDC mai este implicat pe piata locala in proiectele Asmita Gardens si Euro Tower.