Omul de afaceri iesean Iulian Dascalu, proprietarul retelei de mall-uri Iulius Group, va incasa o chirie anuala de 10 milioane de euro din spatiile proiectului Palas Iasi, care va fi inaugurat in toamna anului viitor, dupa o investitie totala de 260 milioane de euro.
Proiectul Palas a fost inceput in anul 2007 si cuprinde circa 50.000 mp spatii comerciale, doua hoteluri, 100 de apartamente, doua cladiri de birouri de clasa A, 2.500 de locuri de parcare subterana si o gradina publica de circa 5 ha.

“Intregul proiect va fi inaugurat in luna septembrie 2011, cred ca este cea mai buna luna din an pentru deschiderea unui astfel de proiect. Nivelul chiriilor incasate se va ridica la opt milioane de euro pentru spatiile comerciale si la doua milioane de euro pentru spatiile de birouri”, a declarat Iulian Dascalu (foto), presedintele Iulius Group.

Cele doua cladiri de birouri, cu o suprafata totala de 20.000 mp, vor fi inaugurate in aceasta toamna, printre chiriasi numarandu-se Amazon, Groupama si Raiffeisen Bank. Pentru prima cladire, spatiile au fost predate deja chiriasilor, fiind integral inchiriata.

“Pana la deschiderea proiectului speram sa avem un procent de inchiriere de 95%, atat pentru spatiile de birouri, cat si pentru spatiile comerciale. In toata reteaua de mall-uri, avem in present un grad de ocupare de 95%. Pentru spatiile de retail din Palas Iasi purtam negocieri cu mai multi chiriasi pentru circa 30% din suprafata.

Primul chirias anuntat pentru partea comerciala este retailerul francez Auchan, care va deschide un hipermarket cu o suprafata de 5.000 mp, investitia fiind estimate la 15 milioane de euro.

Reteaua Iulius Group a fost infiintata in anul 1991 de catre Iulian Dascalu, iar in prezent detine patru mall-uri in Iasi, Timisoara, Suceava si Cluj-Napoca. Omul de afaceri iesean este considerat cel mai mare proprietar de mall-uri, detinand prin intermediul companiei Iulius Group o suprafata construita de 426.346 mp de spatii comerciale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri