Multi dintre romanii care traiesc in Spania si Italia locuiesc in apartamente sau vile inchiriate impreuna cu alte familii, impartind astfel chiria si cheltuielile lunare de intretinere. Chiriile sunt asemanatoare cu cele din Romania sau chiar mai mici si, de cele mai multe ori, cheltuielile sunt incluse.
Oana traieste in Madrid de patru ani. In prezent, locuieste in in zona Chamberi, insa in ultimii ani a schimbat trei apartamente. “Intre 2006 si 2007 am inchiriat un apartament cu doua camere, la demisol, pentru care plateam o chirie 800 euro/luna plus 80 euro/luna cheltuieli. In perioada 2007-2009 am locuit intr-un duplex (n.r: apartament desfasurat pe doua niveluri), cu patru camere si terasa, amplasat la ultimul etaj. Plateam 2.100 euro/luna, cu cheltuieli incluse”, povesteste ea.

Din 2009 si pana in prezent, Oana a inchiriat o camera intr-un apartament cu cinci dormitoare, la etajul sapte. Chiria variaza intre 450 si 600 euro/luna, in functie de dimensiunea camerei si de facilitati. De exemplu, o camera cu baie proprie costa 600 euro/una, spune romanca.

“Spre deosebire deosebire de Romania, proprietarii de aici nu inchiriaza o locuinta fara contract de inchiriere. De cele mai multe ori, contractele de inchiriere se incheie pe o perioada de cel putin un an, cu posibilitate de prelungire si se plateste chiria pe o luna in avans”, poveste Gabriel, care locuieste in Spania de patru ani.

Pentru un apartament cu patru camere si doua bai in orasul Castellon, Gabriel plateste o chirie lunara de 500 euro, la care se adauga 60 euro/luna pentru garajul subteran.

Un alt exemplu este Camelia, care locuieste in Spania de trei ani. A inchiriat impreuna cu alta familie un apartament cu doua camere langa Madrid si plateste o chirie lunara de 250 euro/camera.


700 euro/luna pentru o vila cu sapte camere

Ana-Olimpia a plecat in Italia in urma cu opt ani. In prezent, locuieste in orasul toscan Lucca, unde a inchiriat o garsoniera cu 400 euro/luna, intr-o cladire recent construita, cu un etaj. Garsoniera sa este amplasata la parter.

Tot un roman stabilit in Italia este si Marius, care a parasit Romania acum sapte ani. Marius locuieste in orasul Pescara, din regiunea Abbruzo, intr-o vila cu sapte camere si curte spatioasa, pentru care plateste o chirie de 700 euro/luna.

Spre comparatie, in Romania, in orasul Bacau, o vila cu cinci camere, construita in acest an, este scoasa la inchiriere pentru 1.200 euro/luna, conform portalului imobiliare.ro.

Tot in Italia, in orasul Bergamo, o garsoniera mobilata si utilata, cu o suprafata de 45 mp, aflata la etajul unu, poate fi inchiriata cu 450 euro/luna, potrivit portalului immobiliare.it.

In Spania, in orasul Malaga, un apartament cu doua camere, cu o suprafata de 60 mp, amplasat la etajul opt, cu vedere spre mare, poate fi inchiriat cu 300 euro/luna. Locuinta are doua bai si face parte dintr-un imobil cu piscina, conform anuntului publicat pe portalul imobiliar idealista.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri