Chiriile in cladirile de birouri vor scadea

Piata imobiliara va ramane dinamica si in 2006 pe segmentul cladirilor de birouri, al centrelor de afaceri. Tendinta este cea de echilibrare a preturilor pentru inchiriere, a declarat pentru Rompres Oltita Iorgulescu, manager al companiei imobiliare A&Dr.

In 2006, specialistii apreciaza ca spatiile de birouri vor fi mai cautate in centre economice precum Cluj, Iasi, Oradea, Timisoara, Ploiesti, orase in care se afla in constructie astfel de centre de afaceri. "Pentru Bucuresti, zona de nord continua sa ramana emblematica pe acest segment. Cu toate acestea, exista proiecte de constructie si in zona de sud, care se contureaza, pentru urmatorii doi ani, o oportunitate buna de investitii imobiliare de tip business", a spus Oltita Iorgulescu. Cu toate aceste previziuni, raportul "Prognoza imobiliara pentru 2006", elaborat de Institutul de Consultanta Imobiliara - SGA Romania, subliniaza ca pentru perioada urmatoare, "in mod paradoxal, tocmai vedeta propagandistica - blocurile de birouri - se dovedeste a fi cel mai putin stabila.

S-a inradacinat ideea ca prin constructie de business center si inchiriere se castiga mult si constant, iar afacerea va merge pe termen lung. Cu toate acestea, statistic, in domeniul centrelor de afaceri scaderea chiriilor, in circa cinci ani, a fost de aproape 50 la suta".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri