Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale eliberate in august a crescut cu 9,5% fata de iulie si cu 0,4% fata aceeasi luna din 2009, la 4.670 acte, dar in perioada ianuarie-august au fost emise cu 12,9% mai putine autorizatii decat in primele opt luni ale anului trecut, scrie Mediafax.
Peste 65% din autorizatiile eliberate in august au fost pentru zona rurala, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Comparativ cu iulie, in august, distributia in profil regional evidentiaza o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in majoritatea regiunilor de dezvoltare. Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in regiunile: Nord-Est (+272 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (+125 autorizatii) si Sud-Est (+113 autorizatii). Scaderi ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Centru, Vest si Nord-Vest.

Raportat la aceeasi luna a anului trecut, in august 2010 s-au eliberat cu 18 mai multe autorizatii de construire, crestere reflectata in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (+150 autorizatii), Sud-Est (+60 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (+35 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (+20 autorizatii). In regiunile Nord-Vest, Sud-Muntenia si Centru si Vest s-au inregistrat scaderi.

In perioada ianuarie-august s-au emis 28.763 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 12,9% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent.

Cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Nord-Vest (-1024 autorizatii), Sud-Muntenia (-996 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (-829 autorizatii) si Sud-Est (-625 autorizatii).

O crestere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale a fost consemnata in regiunea de dezvoltare Vest (+111 autorizatii).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri