Peste 65% din autorizatiile eliberate in august au fost pentru zona rurala, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Comparativ cu iulie, in august, distributia in profil regional evidentiaza o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in majoritatea regiunilor de dezvoltare. Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in regiunile: Nord-Est (+272 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (+125 autorizatii) si Sud-Est (+113 autorizatii). Scaderi ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Centru, Vest si Nord-Vest.

Raportat la aceeasi luna a anului trecut, in august 2010 s-au eliberat cu 18 mai multe autorizatii de construire, crestere reflectata in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (+150 autorizatii), Sud-Est (+60 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (+35 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (+20 autorizatii). In regiunile Nord-Vest, Sud-Muntenia si Centru si Vest s-au inregistrat scaderi.

In perioada ianuarie-august s-au emis 28.763 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 12,9% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent.

Citeste si:

Cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Nord-Vest (-1024 autorizatii), Sud-Muntenia (-996 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (-829 autorizatii) si Sud-Est (-625 autorizatii).

O crestere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale a fost consemnata in regiunea de dezvoltare Vest (+111 autorizatii).