Grupul francez Auchan negociaza cu dezvoltatorul belgian Bel Rom deschiderea unui hipermarket in proiectul Electroputere Shopping Center din Craiova, care va fi construit in curtea uzinei Electroputere, investitie de 45 milioane euro, au declarat surse din piata imobiliara, potrivit Mediafax.
"Auchan negociaza cu Bel Rom achizitia unei parti din terenul pe care dezvoltatorul va construi centrul comercial in uzina Electroputere pentru dezvoltarea unui hipermarket", au precizat sursele citate.

Grupul francez a anuntat recent ca intentioneaza sa deschida pana la sfarsitul anului 2012 un numar de cinci hipermarketuri noi in Romania, investitia intr-un spatiu comercial fiind estimata intre 15 si 30 de milioane de euro. Compania are doua magazine in constructie, la Constanta si Iasi, care vor fi deschise anul viitor, alte locatii vizate fiind Bucuresti, Craiova si Brasov.

Lantul de hipermarketuri are sapte magazine in Romania, dintre care doua in Bucuresti si cate unul la Pitesti, Targu Mures, Cluj-Napoca, Suceava si Timisoara. Auchan Romania a inregistrat in anul 2009 o cifra de afaceri de 1,5 miliarde de lei si a avut 20,7 milioane de clienti.

Electroputere Shopping Center va fi construit pe un teren de 15 hectare, achizitionat de la uzina craioveana de firma K&S Electric Power Point, parte a Bel Rom.

Centrul comercial din Craiova ar urma sa aiba 30.189 metri patrati, din care 20.000 de metri patrati reprezentand magazine, un hipermarket, o unitate de bricolaj si un magazin sportiv.

Bel Rom a finalizat pe piata locala cinci parcuri comerciale in urma unor investitii de circa 300 de milioane de euro, Sibiu, Targu-Mures, Braila, Focsani si Bacau, primele trei proiecte fiind vandute pentru circa 240 de milioane de euro.

La Craiova au mai fost incepute in ultimii ani lucrari la alte doua malluri - West Gate si Adora Mall - insa constructia acestora a fost suspendata ca urmare a dificultatilor de inchiriere si finantare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri