Primul complex rezidential din Focsani este pe cale de fi construit, la inceputul anului viitor, anunta oficialii companiei imobiliare Eurisko. Complexul prevede construirea a 180 de case, pe loturi cu suprafete cuprinse intre 375 si 475 mp. Acesta se va dezvolta pe o parcela de teren de 100.000 mp, cu posibilitate de extindere pana la 130.000 mp, in functie de cererile de construire.

Investitorul proiectului nu exclude nici varianta construirii de locuine multifamiliale (blocuri de locuine). Deoarece proiectul este unul de anvergura, reprezentand o oportunitate excelenta de investitie, investitorul si-a anuntat disponibilitatea de a se asocia cu mai multi finantatori, pentru dezvoltarea complexa a acestuia, spune Mihai Duran, Area Branch Manager in cadrul departamentului de dezvoltare regionala de la Eurisko.

Case intr-o zona linistita din centrul civic al orasului

Terenul pe care urmeaza sa fie construit complexul se afla situat intr-o zona linistita, apropiata de centrul civic al Focsaniului, cu acces la bulevardul Anghel Saligny unul din bulevardele principale ale orasului, printr-o deschidere de aproximativ 20 m. In cazul extinderii pana la 130.000 mp, noul amplasament dobandeste un nou acces, la un alt bulevard bulevardul Bucuresti, cu o deschidere de 125 m.

Un mic oras, in oras

Mihai Duran explica: Deoarece proiectul a fost gandit pentru a raspunde cat mai multor cerinte de acomodare a locatarilor sai, constituindu-se de fapt intr-un adevarat nou cartier al orasului, acesta prevede dezvoltarea a numeroase facilitati, care sa atraga prin diversitate si calitate a serviciilor. Astfel, pe langa clasicele utilitati necesare unei dezvoltari urbane coerente si confortabile, complexul mai ofera spaii de recreere (parcuri, piscin, etc.), grdini pentru copii, parcri, ci acces asfaltate, un punct sanitar si un magazin de proximitate tip supermarket, care ofera perspectiva unui mic oras, in chiar centrul orasului Focsani. Intreg complexul va avea circuit inchis, acesta urmand a beneficia de un serviciu de paza si protectie, care sa ofere siguranta si intimitate locatarilor sai. Pretul estimat pe mp construit va fi in jur de 400 Eur/mp.

Cererea de locuinte din Focsani, in crestere

In ultimii ani, piaa imobiliar dn Focani este ntr-un trend ascendent. Nivelul cererii este mare iar oferta este limitat, cererea manifestandu-se in principal pentru locuine pe pamant uni sau multi familiale, in timp ce oferta se adreseaz doar solicitanilor de apartamente. Aici, solicitrile sunt n general in sfera locuinelor cu finisaje moderne.


In prezent, in municipiul Focsani nu exista un cartier reziden]ial, cu exceptia zonei A.N.L., unde constructiile avanseaza intr-un ritm foarte lent. In cartier SUD au fost reamenajate cateva foste camine de nefamilisti, iar vanzarea apartamentelor s-a facut chiar inainte de demararea lucrarilor.

In martie 2006, in Focsani se va deschide si primul mall

Data fiind cresterea nivelului de trai din Focsani, tot aici se va construi in curand si primul mall din oras, Focsani City Center, avand ca ancora lantul francez de supermarket-uri Intermarche. Mall-ul va oferi spatii comerciale pe o suprafata de 9.700 mp, situate la nivelul solului, cu un spatiu de parcare cu o capacitate de 400 de locuri. Constructia va incepe in martie 2006 si va fi finalizata pana la sfarsitul acestui an.

La opt ani de la infiintare, Eurisko este liderul pietei de conultanta si intermediere imobiliara din Romania cu peste 80 de angajati si numeroase proiecte de avengura in portofoliu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri