Omul de afaceri timisorean Ovidiu Sandor a obtinut o finantare europeana nerambursabila de circa sapte milioane de euro pentru dezvoltarea celei de-a patra cladiri de birouri din cadrul proiectului City Business Centre, a carui investitie totala se ridica la 50 milioane de euro.

ModaTim Investment, compania lansata in anul 2005 de catre producatorul de confectii ModaTim, a obtinut pentru cea de-a patra cladire de birouri o finantare europeana nerambursabila in valoare de circa 7 milioane de euro (29,3 milioane lei), prin Programul Operational Regional (POR), administrat de ADR Vest. Valoarea totala a cladirii de birouri este de aproximativ 17 milioane de euro (peste 71 milioane de lei).

“Dosarul pentru atragerea finantarii a fost depus in septembrie 2009, in ianuarie 2010 a fost acceptat la finantare, iar in septembrie 2010 am semnat si contractul de finantare. S-a asigurat finantarea, prin fonduri nerambursabile, a 60% din costurile lucrarilor de constructie”, a declarat Ovidiu Sandor (foto), CEO ModaTim Investment.

Cladirea D va cuprindei aproximativ 7.000 mp de spatii de birouri plus 1.000 mp spatii servicii la parter, un centru multimedia de conferinte si 100 locuri de parcare. Proiectul va fi dezvoltat in maximum 24 de luni, in conformitate cu contractul de finantare.

"Dupa organizarea licitatiilor pentru atribuirea contractelor de constructie, estimam ca activitatea va incepe in primavara anului 2011, intre timp urmand a fi demolata cladirea de productie existenta”, a adaugat Sandor.

Proiectul de birouri City Business Centre, amplasat in apropiere de Piata 700 din Timisoara, va totaliza cinci cladiri de birouri, investitia totala fiind estimata la circa 50 milioane de euro. Pana in prezent, au fost livrate trei cladiri, printre chiriasi numarandu-se companiile: Alcatel, Wipro, Microsoft/Ciao, PwC, Unicredit Bank, Deloitte si Autolive.

Citeste si Povestea unui business de familie: Milioane din imobiliare si confectii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si