"Mai multe cladiri vor ramane vacante in permanenta si nu vor fi inchiriate pentru ca sunt localizate gresit, constructia este de calitate slaba sau nu au toate documentele", a afirmat Nicholas Maclean, director operational al CBRE pentru Orientul Mijlociu, intr-un interviu acordat Bloomberg, citat de Mediafax.

Piata imobiliara din Dubai a crescut puternic in urma tranzactiilor speculative, dupa ce emiratul a permis strainilor achizitia de proprietati. Cumparatori fara experienta s-au inghesuit sa cumpere etaje intregi in cladiri de birouri chiar din faza de proiect, rezultatul fiind constructii de slaba calitate in locatii greu accesibile si cu mai multi proprietari, a afirmat Maclean.

Astfel de cladiri de birouri trebuie sa concureze pentru chiriasi pe o piata cu o rata de neocupare de 40%, locatiile nou dezvoltate in zone de periferie fiind lovite cel mai puternic. Cel putin 1,85 milioane de metri patrati de spatiu de birouri, aproximativ 40% din suprafata actuala, vor fi finalizati in urmatorii patru ani, potrivit estimarilor CBRE. Presiunea asupra preturilor, care au scazut cu pana la 60% fata de 2008, va fi si mai mare.

Citeste si:

"Cu cat esti mai departe de drumul Seic Zayed, cu atat locatia este mai putin atractiva si astfel chiriile scad mai repede", a spus Maclean.

In Dubai se aflau in constructie, in iunie, 2,6 milioane de metri patrati de spatiu de birouri, orasul din emirat situandu-se astfel pe locul trei in lume, dupa Shanghai si Moscova, potrivit unuiu studiu Colliers International din aceasta luna.