In Bucuresti, cele mai solicitate terenuri sunt cele cu suprafete mici, de pana in 500 mp, in timp ce zonele preferate sunt Baneasa si 1 Mai, arata o analiza a portalului imobiliar imopedia.ro.

Cele mai solicitate sunt suprafetele mici de terenuri, de pana in 500 mp (72% din totalul cautarilor), se arata in analiza mentionata. La foarte mare distanta, pe locul doi ca pondere, cu 16%, se afla bucurestenii care vor suprafete intre 500 -1.000 mp si pe locul trei cei care isi doresc suprafete mai mari de 1.000 mp, cu 12%.

„Acest lucru demonstreaza ca in piata cererea este dominata de clientul final, adica de cel care isi cumpara teren pentru a-si construi o casa proprie, nu pentru a investi , caz in care ar avea nevoie de o suprafata mai mare”, explica cei de la imopedia.ro.

In ceea ce priveste zona, cele mai vanate terenuri sunt cele situate in zone rezidentiale bine cotate, destinate unei categorii de clienti cu venituri peste medie.

In topul cautarilor, pe primul loc se afla zona Baneasa, locul doi este ocupat de 1 Mai, locul trei de Pipera, locul patru de Primaverii iar locul cinci de Bucurestii Noi.

„Cei care isi doresc insa o suprafata si mai mare, astfel incat sa poate construi un bloc sau un ansamblu de locuinte in oras nu au foarte multe variante de terenuri cu suprafete cuprinse intre 1.000 si 5.000 mp. Cele mai multe se afla in Balta Alba si Drumul Taberei”, se mai arata in analiza imopedia.ro.

Parcele la fel de mari, pretabile pentru mini-ansambluri de locuinte sau pentru ferme private se gasesc in Ciolpani, Iancu Nicolae, Snagov, Corbeanca, Pipera Tunari si Peris.

Citeste si
Preturile terenurilor au scazut cu 30% in ultimul an. Ieftinirile continua.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Setari Cookie-uri